Luni, 10 august 2015, de la ora 20.00, in gradina Institutului Cultural Roman, Jezebel (Izabela Barbu), acompaniata de Alexandru Burca (pian) si Dan Incrosnatu (baterie), deschide seria Concertelor ICR din aceasta vara cu recitalul „De la Edith Piaf la Maria Tanase”.

Concert JezebelFoto: ICR

Izabela Barbu (n. 1968, Tulcea) a absolvit Facultatea de Management Financiar-Bancar, dar a renuntat la o cariera in sistemul bancar pentru una muzicala. A studiat pianul incepand din clasa a doua pana la finele ciclului gimnazial si a luat lectii de canto, formare care i-a permis ca la varsta de 40 de ani sa se dedice muzicii. Interpreteaza melodii din genuri diferite: de la muzica romaneasca din perioada interbelica, melodii ale Mariei Tanase, la sansonete, ritmuri spaniole si sudamericane, fadouri, jazz, muzica clasica. In decembrie 2013, Jezebel si-a implinit un vis: acela de canta pe scena Operei Romane, in spectacolul omagial Maria Tanase.

Pianistul Alexandru Burca a absolvit Universitatea Nationala de Muzica din Bucuresti si este angajat al Teatrului National de Opereta „Ion Dacian“. Percutionistul Dan Incrosnatu a colaborat cu nume cunoscute din Romania, printre care Directia 5, Alexandra Usurelu s.a.

Accesul la concertul din Aleea Alexandru 38 este liber, in limita locurilor disponibile.