Ministerul Culturii va organiza întâlnirea de preselecţie pentru adoptarea listei scurte a oraşelor candidate la titlul de Capitală Europeană a Culturii pentru anul 2021 în România în perioada 7-10 decembrie 2015.

În cadrul acestei întâlniri, juriul va evalua fiecare oraş candidat pe baza candidaturii sale şi pe baza audierii în raport cu obiectivele acţiunii Capitală europeană a culturii şi cu criteriile menţionate în apelul pentru depunerea candidaturilor.

Data limită de depunere a dosarelor de candidatură este 10 octombrie 2015.

Potrivit Ministerului Culturii iata cele mai importante date privind depunerea candidaturilor:

Oraşele din România care doresc să-şi prezinte candidatura pentru titlul de Capitală europeană a culturii în 2021 trebuie să completeze formularul de candidatură, precum şi formularul pentru „declaraţia pe proprie răspundere”.

Trebuie trimise douăzeci de copii pe suport de hârtie în limba engleză şi cinci copii pe suport de hârtie în limba română, precum şi o versiune electronică a candidaturii în limba engleză şi o versiune electronică a candidaturii în limba română la adresa poştală şi la adresa de email de mai jos:

Ministerul Culturii, Bulevardul Unirii nr. 22, sector 3, Bucureşti, 030833, email: capitalaculturalaeu@cultura.ro

Candidaţii vor fi informaţi de către Ministerul Culturii cu privire la primirea candidaturii în termen de 5 (cinci) zile lucrătoare.