Stagiunea de vară a Festivalului de Teatru "Dell'Arte" începe vineri, potrivit unui comunicat al Primăriei Municipiului Bucureşti, informeaza Agerpres. Aflat la prima ediţie, "Dell'Arte" este un festival de teatru organizat din dorinţa de a aduce pe scenele neconvenţionale în aer liber din Cişmigiu şi Grădina cu Filme o serie de spectacole ale absolvenţilor Universităţii Naţionale de Artă Teatrală şi Cinematografică "I. L. Caragiale".

"Sălile de teatru sunt schimbate cu scene amplasate în aer liber, având în program titluri ce promit să ofere o experienţă inedită prin subiectele abordate şi să transforme dimineţile şi serile de weekend într-unele speciale. Festivalul de teatru "Dell'Arte" vine în întâmpinarea publicului bucureştean şi nu numai cu o ofertă variată de spectacole atractive din dramaturgia clasică şi contemporană, dar şi cu producţii ale departamentelor de coregrafie şi păpuşi marionete", relevă sursa citată.

În Parcul Cişmigiu, de vineri până duminică, începând cu ora 19,20, trecătorii sunt invitaţi la spectacole precum "Intrigantul", "Câinele grădinarului", după Lope de Vega, "Cine e fazanul?" de Georges Feydeau, "A douăsprezecea noapte" de William Shakespeare, "Cele două orfeline" de Adolphe Phillipe D'Ennery.

De asemenea, cei mici sunt aşteptaţi în Cişmigiu, în fiecare duminică, de la ora 11,30, cu piese de teatru pentru copii. "În aşteptarea lui Ardeiuţ", "Croitoraşul cel viteaz" şi "Taraful" sunt doar câteva dintre spectacolele pregătite special pentru aceştia.

Grădina cu Filme, situată în Piaţa Alexandru Lahovari, nr. 7, îşi deschide porţile teatrului în fiecare duminică, de la ora 20,00, cu spectacole precum "Norman" de Alan Ayckbourn, "Sylvia" de A. R. Gurney şi "Comedia Dell'Arte".

Festivalul se desfăşoară până pe 6 septembrie.