Festivalul de teatru urban, ediţia I, se va desfăşura la fiecare sfârşit de săptămână, începând de vineri până pe 26 iulie, în curtea vilei din strada Carol nr. 53, în organizarea Teatrului InDArt.

"Festivalul de teatru urban aduce o ofertă largă pentru cei care vor căuta relaxarea şi răcoarea în serile de sfârşit de săptămână ale lunii iulie: teatru în aer liber - cu o serie de piese din repertoriul InDArt, show-uri dinamice cu trupa de improvizaţie Grupa Mică, premiere şi concerte, expoziţii de pictură, costume de scenă şi fotografie ale unor tineri artişti", informează organizatorii.

Potrivit Agerpres, prima ediţie a evenimentului va aduce în atenţia publicului două premiere teatrale - piesele "Cafeaua domnului ministru", cu actorii Cristi Martin, Alexandra Timofte şi Eliza Georgescu, şi "RED" - cu actorii Cătălin Stelian şi Alin Brancu.

Toate spectacolele din cadrul festivalului vor începe la ora 21,00 şi vor avea loc în aer liber. După fiecare reprezentaţie, spectatorii sunt invitaţi la concerte acustice, "care se vor prelungi până spre miezul nopţii".

Înaintea fiecărui spectacol, de la ora 19,00, bucureştenii sunt invitaţi să viziteze şi expoziţiile care vor fi prezentate, una dintre acestea fiind cea de costume a scenografei Antoaneta Tică.

Regizorul Bogdan Gagu, fondatorul Teatrului Independent InDArt, spune despre iniţiativa sa că "teatrusublună" vizează în primul rând revitalizarea comunitară, mai ales într-o perioadă în care oferta scade considerabil, oferind un spaţiu de interacţiune, comunicare şi exprimare prin intermediul artei.

"'Teatrusublună' a apărut din dorinţa unor oameni tineri de a consolida cultura contemporană şi modul în care este ea abordată şi percepută, într-o perioadă în care regenerarea culturală şi artistică trece prin situaţii dificile", a declarat Bogdan Gagu, citat în comunicat.