A doua editie a Festivalului Medieval "Curtea Domneasca", in weekend, la Curtea de Arges

de D.S.     HotNews.ro
Miercuri, 1 iulie 2015, 15:26 Actualitate | Cultură

Festival medieval la Curtea de Arges
Vineri, sâmbăta duminică, 3 , 4 si 5 iulie 2015, municipiul Curtea de Argeş găzduieşte a doua ediţie a Festivalului Medieval „Curtea Domnească“. Tir cu arcul, demonstraţii de luptă medievală, muzică, dans, concursuri, bucurie. Într-un cuvânt, sărbătoare în oraşul Basarabilor.

Evenimentul este organizat de Muzeul Municipal Curtea de Argeș, cu sprijinul Primăriei Municipiului, în parteneriat cu Centrul de Cultură şi Arte „George Topîrceanu“ şi Asociaţia „Societas Milities Getae“.

Festivalul se va desfăşura pe platoul din fata ruinelor Sân Nicoară vis a vis de parcarea Muzeului Municipal Curtea de Arges si a Bisericii Domnesti, fostă reşedinţă voievodală ce poartă încă, după 7 secole, amprenta ctitorului său Basarab I.

Organizatorii au pregătit un program bogat şi fastuos, alcătuit din parada Gărzii Curţii Domneşti, demonstraţii de lupte medievale oferite de echipa „Societas Milities Getae“, tir cu arcul, concerte, expoziţii de artă tradiţională realizată de artizanii Curţii Domneşti şi alte momente surpriză, care vor implica deopotrivă publicul şi artiştii invitaţi. Copiii vor avea ocazia să înveţe norme şi valori cavalareşti în „Şcoala Micilor Scutieri“.

Ambianţa muzicală este asigurată de Fanfara Teatrului „Centrului de Cultură și Arte din Mioveni. Vedete: cvartetul „Blade Strings“, care propune un rock avangardist, cântat exclusiv cu instrumente acustice clasice și renumita formați de muzică medievală ,,Trei parale”.

,,Dorim ca prin acest Festival Medieval să readucem în conștiința locuitorilor Argeșului dar și ai Romîniei în general, epoca de început a Țării Românești, cu principi înțelepți și războinici cu vremuri în care onoarea și curajul erau la ele acasă pe meleaguri argeșene. Vrem totodată să le aducem aminte românilor că la Curtea de Argeș a fost prima capitală a Țării Românești, prima Mitropolie, aici s-a emis primul document de cancelarie și aici s-a emis prima monedă. Va fi o adevărată sărbătoare a sufletului românesc, în care pe lângă demonstratii de luptă vom avea muzică de calitate și artiști talentați. Vă așteptăm cu drag în prima capitală a Țării Românești, Curtea de Argeș, in perioada 3-5 iulie”, a declarat primarul Municipiului Curtea de Argeș, ing. Nicolae Diaconu.
​Astra Film Festival 2016

​​VIDEO INTERVIU Monica Lazurean-Gorgan, regizor si producator: In Romania iubim evident copiii, le dorim cele mai bune lucruri, dar le oferim o educatie foarte invechita, foarte dura, foarte distanta

Regizoarea si producatoarea Monica Lazurean-Gorgan a vorbit intr-un interviu acordat HotNews.ro, printre altele, despre filmul documentar “Doar o rasuflare”, productie filmata in decursul a sapte ani si care a castigat premiul pentru cel mai bun documentar romanesc la Astra Film Festival 2016: “In film, mi-am propus sa urmaresc cum relatia foarte puternica pe verticala cu Dumnezeu, afecteaza relatia pe orizontala cu membrii familiei.”
857 vizualizari

Abonare la comentarii cu RSS

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Miercuri