Se deschide Anuala de Arhitectura Bucuresti 2015

de D.S.     HotNews.ro
Miercuri, 1 iulie 2015, 12:46 Actualitate | Cultură

Expoziţia de proiecte din cadrul Anualei de Arhitectură 2015, reunind 247 de proiecte înscrise în competiţie, se va deschide miercuri, în Grădina Casei Universitarilor.

Potrivit Agerpres, care citeaza comunicatul Ordinului Arhitecţilor din România (OAR) - Filiala Teritorială Bucureşti, juriul expoziţiei de proiecte din cadrul acestei ediţii este format din arhitecţii Vlad Gaivoronschi, Horaţiu Şerban Răcăşan, Ildico Mitru, Constantin Hariton şi Daniel Vişan.

Premierea celor mai bune lucrări de arhitectură va avea loc miercuri, expoziţia urmând să fie vizitată de public în perioada 1 - 12 iulie.

În premieră, OAR a luat în calcul acordarea premiului pentru "Cea mai sustenabilă clădire de birouri".

Potrivit sursei citate, lucrările premiate şi nominalizările Anualei de Arhitectură 2015 vor fi prezentate, în cadrul unei expoziţii itinerante, pe strada Lipscani, începând cu data de 20 iulie. Ulterior, timp de cinci luni, expoziţia va fi itinerată prin diferite cartiere şi spaţii publice din Bucureşti.

Accentul Anualei se pune pe comunităţile din cartierele bucureştene şi pe intermedierea relaţiei acestora cu autorităţile locale, precizează OAR.

Pentru prima dată în istoria acestei manifestări culturale, sunt invitaţi să participe cu proiecte şi expoziţii Uniunea Arhitecţilor din Republica Moldova, dar şi numeroase entităţi ale societăţii civile, care s-au implicat cu proiecte concrete, în parteneriat cu OAR Bucureşti, pentru zonele: Cotroceni, Tineretului, Timpuri Noi, Bucureştii Noi, Dămăroaia, Drumul Taberei, Giurgiului, Giuleşti, Ghencea sau Centrul Vechi.

Anuala este cea mai amplă manifestare de arhitectură din Bucureşti şi se desfăşoară pe durată mai multor luni de evenimente, seminarii şi expoziţii pe întreg teritoriul Capitalei, mai precizează comunicatul.


Citeste mai multe despre   [P] JYSK Romania plateste 15 lei / zi pentru tichetele de masa ale angajatilor sai

JYSK Romania, parte a grupului scandinav JYSK Nordic, unul dintre cei mai mari retaileri de mobilier si decoratiuni interioare din Europa, a majorat, incepand cu data de 1 decembrie 2016, valoarea tichetelor de masa acordate angajatilor sai. Astfel, valoarea nominala a unui tichet de masa a ajuns la 15 lei, suma maxima prevazuta de lege.
582 vizualizari

Abonare la comentarii cu RSS

Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Miercuri