VIDEO "Cel mai frumos roman din lume" se joaca duminica la Unteatru

de Alina Neagu     HotNews.ro
Sâmbătă, 20 iunie 2015, 16:10 Actualitate | Cultură

Cel mai frumos roman din lume
Foto: Alexandra Paşca
"Tot ceea ce iti poti imagina este real." - Pablo Picasso. Spectacolul "Cel mai frumos roman din lume" dupa Larry Tremblay, in regia Alexandrei Penciuc, se joaca duminica, 21 iunie, la Unteatru. Spectatorii sunt invitati intr-o lume fascinanta, aflata la limita dintre real si imaginar, in care regulile sunt dictate de puterea creatiei. Distributia este formata din Nicoleta Lefter si Ionut Grama. "Cel mai frumos roman din lume" dupa Larry Tremblay este povestea a doua personaje unite intr-un joc al creatiei, in care realul si imaginarul alterneaza, coexista si se contopesc.Sub aparenta unei sedinte de terapie in care o mica scriitoare aflata in pana de inspiratie (Nicoleta Lefter) este analizata de un psihiatru excentric (Ionut Grama), cei doi dezvaluie noi planuri ale realitatii, care se impletesc, se dezvolta si se destrama, pe rand, ca straturile unei cepe, in cautarea esentei – adevarul pur. Scenografia este semnata de Tudor Prodan. Regizorul Alexandra Penciuc propune o perspectiva inedita asupra relatiilor interumane si a subconstientului, intr-o poveste de dragoste intunecata si emotionanta despre identitate si alteritate, maturizare si sexualitate – si, mai ales, despre puterea, nevoia si dreptul de a crea.

Durata: 1h30

Spectacol prezentat la Festivalul International de Teatru de la Sibiu (2014), Festivalul National de Teatru Independent (Bucuresti, 2014), Festivalul ContemporanIS (Iasi, 2014) si Maratonul Teatrului Independent (Bucuresti, 2013)

Presa:


"O fabula uriasa Si fara dezlegare despre identitate si despre scriere. [...] Cel mai frumos roman din lume e un spectacol ce nu trebuie sa ramana nevazut. Cu nici un pret."
- Mircea Morariu, Adevarul.ro

"O introspectie poetica in mentalul angoasat al adolescentului, intr-un spectacol care vorbeste despre forta, inclusiv malefica, a imaginatiei."
- Oana Stoica

"Asocierea dintre lirism şi brutalitate, dintre comic rafinat si gravitate, atragerea atentiei spectatorului fara efort, prin joc impecabil si mijloace valabile ar putea deveni dezirabile pentru orice spectacol contemporan." - Dana Tabrea
[P] Apeluri pentru expresii de interes pentru finantarea IMM-urilor prin Fondul-de-fonduri pentru Competitivitate

Fondul-de-fonduri pentru Competitivitate va finanta intreprinderi mici si mijlocii cu pana la 59,3 milioane euro, suma alocata din Programul Operational pentru Competitivitate 2014-2020, cofinantat prin Fondul European pentru Dezvoltare Regionala. Programul a fost lansat in septembrie 2016 de catre Fondul European de Investitii si Guvernul Romaniei pentru a accelera accesul la finantare IMM-urilor inovatoare romanesti, prin intermediul unor intermediari financiari (institutii financiare cum ar fi banci sau manageri de fond).

214 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS

ESRI


Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version