Print
YM
E-mail
Mai mare|Mai mic

Cele trei mari religii monoteiste pe intelesul copiilor: crestinism, iudaism, islam - lansare de carte si dezbatere. Cu participarea lui Michel Kubler

de     HotNews.ro
Marţi, 16 iunie 2015, 12:19 Actualitate | Cultură


"Dumnezeu, Iahve, Allah"
Foto: Humanitas
​Joi, 18 iunie, la ora 19.00, la libraria Humanitas de la Cismigiu se lanseaza volumul "Dumnezeu, Iahve Allah", o carte ce isi propune sa raspunda la intrebarile copiilor despre cele trei mari religii monoteiste. Editia originala, care a aparut in Franta, a devenit bestseller si a fost tradusa in mai multe tari. Invitatii la aceasta intalnire cu publicul sunt pr. dr. Michel Kubler, unul dintre autorii cartii, doctor in teologie al Universitatii Catolice din Lyon, director al Centrului de Studii Bizantine si Intalniri Ecumenice "Sfintii Petru si Andrei", Bucuresti, prof. dr. Madeea Axinciuc, director al Programului de Studii Religioase, Universitatea din Bucuresti, prof. dr. George Grigore, director al Centrul de Studii Arabe, Universitatea din Bucuresti si Lidia Bodea, director general al Editurii Humanitas.Printre marile religii ale lumii, există trei care predică credinţa în­tr-un singur Dumnezeu: iudaismul, creştinismul şi islamul. Acestea s-au dezvoltat de-a lungul secolelor precum ramurile maiestuoase ale unuia şi aceluiaşi copac. Fiecare dintre ele are propriile reguli, propriile gesturi, propriile rugăciuni, propriile sărbători, adesea destul de greu de înţeles. În cartea de faţă sunt adunate răspunsurile la mai bine de o sută de întrebări primite de la copii, răspunsuri care ne ajută să ne cunoaştem mai bine religia şi să descoperim cum trăiesc şi alţi credincioşi.


„Cartea aceasta îşi propune să răspundă la întrebările copiilor despre cele trei mari religii monoteiste. Ediţia originală, care a apărut în Franţa, a devenit bestseller şi a fost tradusă în mai multe ţări. Limba română este cea de-a zecea limbă în care se publică. Apariţia acestei ediţii în limba română, într-un context în care despre religie se vorbeşte în fel şi chip, este un prilej de bucurie. Căci, din păcate, în zilele noastre religiile ni se arată de prea multe ori sub chipul rătăcirilor fundamentaliste şi sunt percepute ca o ameninţare pentru libertate. Cum să vorbeşti despre Dumnezeu când islamul pare să refuze democraţia, iudaismul se vede asimilat sionismului, iar creştinismul este respins din pricina dominării reale sau presupuse a societăţii? Răspunsul se află în această carte: despre Dumnezeu se poate vorbi prezentând cât mai exact izvoarele şi practicile acestor confesiuni religioase, fără a le înfăţişa conflictual şi fără a le pune în opoziţie cu ceea ce fiinţa umană are mai bun în ea. Pentru a descoperi adevărata bogăţie a chipului lui Dumnezeu, era necesară această diversitate de autori. Şi ce dovadă poate fi mai grăitoare pentru faptul că Dumnezeu este unul şi acelaşi, dacă nu prietenia care, datorită lui, s-a legat între noi, autorii?“ (Pr. dr. Michel KUBLER)


Trei jurnalişti, Katia Mrowiec, Michel Kubler şi Antoine Sfeir, au răspuns la toate aceste întrebări. Toţi trei sunt pasionaţi de realitatea religioasă de astăzi. Folosind cuvinte simple, obişnuite, ei au încercat să explice cine este Dumnezeu pentru evrei, pentru creştini şi pentru musulmani şi, de asemenea, să povestească în ce fel încearcă un credincios să-şi trăiască clipă de clipă propria credinţă. Au spus tot ce ştiau, fără să facă pe profesorii sau pe savanţii, fără să trişeze şi fără să ocolească subiectele sensibile, precum locul femeii sau fanatismul religios.3384 vizualizari


Buchete.ro de 12 Ani: Florarie Online cu Livrare Flori la Domiciliu in Bucuresti

ESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Miercuri