Lucrari de Petrascu, Pallady si Tonitza la licitatia de vara Artmark, pe 17 iunie, la Bucuresti

de D.S.     HotNews.ro
Marţi, 9 iunie 2015, 12:02 Actualitate | Cultură

Lucrări de Gheorghe Petraşcu, Theodor Pallady şi Nicolae Tonitza se numără printre loturile licitaţiei Artmark, care va avea loc pe 17 iunie, la Bucureşti. Potrivit Artmark, printre lucrările care vor fi licitate se regăseşte şi opera lui Samuel Mützner - "După-amiază în Palatul de Vară" ("Poissons rouges") (estimare: 15.000 - 25.000 de euro). Opera a participat în faimoasa expoziţie "Le Japon" organizată de artist mai întâi la Bucureşti, apoi la New York în perioada ianuarie - martie 1916.

Nicolae Tonitza este prezent în expoziţie cu opera "Puritate" (estimare: 35.000 - 55.000 de euro), care face parte din ciclul "Spleen", realizat de artist în anii 1925 - 1926 şi care a fost expus în cadrul primei expoziţii "Grupul celor Patru" din 1926. Călătoria lui Tonitza la Durău, la poalele Ceahlăului, a rămas în amintirea posterităţii nu doar prin frescele mănăstirii satului, dar şi prin uleiul "Trandafiri sălbatici" (estimare: 10.000 - 15.000 de euro).

Un alt pictor călător, Gheorghe Petraşcu, se regăsea în 1934 la Eforie (după ce vizitase Padova, Chioggia şi Veneţia), unde îşi imortalizează soţia în opera "Femeie cu umbrelă (Lucreţia)" (estimare: 12.000 - 18.000 de euro). Artistul este reprezentat în expoziţie şi de o operă de maturitate, "Natură statică cu carte şi evantai roşu" (estimare: 15.000 - 25.000 de euro), care evocă intimitatea atelierului şi poezia lucrurilor simple, pe care Petraşcu a cultivat-o odată cu refuzul de a-şi mai părăsi spaţiul privat.

Într-un registru diferit, Ion Ţuculescu a cultivat în toată cariera sa peisajul şi călătoria către meleagurile pitoreşti ale României. Prezent în expoziţie cu opera "Lanul de rapiţă" (estimare: 18.000 - 25.000 de euro), artistul a influenţat considerabil modul reproducerii naturii pe pânză în mediul artistic bucureştean.

La rândul său, Theodor Pallady a ales să-şi îmbogăţească universul vizual vizitând toată Europa, rămânând însă cel mai atras de intimitatea interioarelor regăsite în aceste locuri. "Natură statică cu flori, evantai şi cariatidă" (estimare: 15.000 - 25.000 de euro) este un astfel de loc. Importanţa operei este sporită şi de apartenenţa la colecţia Marie Jeanne (Diamandy) şi Nicolae Bastaki.

Expoziţia poate fi vizitată până la data de 16 iunie, iar Licitaţia de vară va avea loc pe 17 iunie, la Athenee Palace Hilton, începând cu ora 19,30.


Citeste mai multe despre   [P] ​Accepta provocarea unui business fara hartii! E mai simplu decat crezi               

Activitatile noastre zilnice sunt din ce in ce mai orientate catre mediul electronic si online. Traim intr-un ritm care ne-a impus sa adoptam solutii eficiente si sigure pentru a plati facturi si taxe, a face cumparaturi, a verifica soldurile bancare, etc. Este o practica pe care am ales-o din dorinta de a simplifica lucrurile si pe care multi dintre noi ne dorim sa o regasim si in viata profesionala, unde cautam solutii pentru a depasi constrangerile de timp si spatiu atunci cand trebuie sa obtinem  o aprobare, sa  semnam rapid un contract sau sa accesam un document de la distanta.
251 vizualizari

Abonare la comentarii cu RSS

ESRI


Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Vineri