Au mai rămas 3 zile până la începerea celei de-a XXII-a ediţii a Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu, ce va avea loc în perioada 12 - 21 iunie. Polonia și Grecia sunt reprezentate în acest an de cele mai importante producții și de cei mai mari actori naționali, informeaza organzatorii festivalului.

Polonia: Courtney Love_Natalia KabanowFoto: Teatrul Radu Stanca -Sibiu

Teatr Polski din Wroclaw vine la Sibiu cu spectacolul care a fost declarat „Cel mai bun spectacol din Polonia” în anul 2013: „Courtney love”, realizat după un scenariu al cunoscutului dramaturg Pawel Demirski. Reprezentația va avea loc vineri, 19 iunie, ora 17:00, la Colegiul Naţional „Octavian Goga” - Sala de sport (112 bilete mai sunt disponibile).

Cel mai mare actor al Poloniei, Andrzej Seweryn, își va demonstra măiestria într-un one man show pe texte de Shakespeare, în producția realizată de Arnold Szyfman Polish Theatre din Varșovia și prezentată marți, 16 iunie, ora 18:00, la sala Thalia (240 de bilete mai sunt disponibile). Andrzej Seweryn este unul dintre cei (doar) trei actori angajați ai Comediei Franceze care nu sunt de naționalitate franceză. În prezent este director la Polski Theatre din Varșovia.

Din Grecia vine o producție impresionantă: „Iliada” de Homer, în regia lui Stathis Livathinos, care a devenit de curând directorul artistic al celui mai important teatru din Grecia, Greek National Theatre. Spectacolul a fost programat în ultima zi a festivalului, pe 21 iunie, ora 20:00, la BRD Scena 9 (148 de bilete mai sunt disponibile).

Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu va reuni timp de 10 zile participanţi din 70 de ţări, ce vor prezenta 427 de evenimente în 67 de spaţii de joc, pentru un public estimat la 65.000 de spectatori pe zi.

Accesul publicului la evenimentele programate în cadrul Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu se face pe baza tichetelor emise la Agenţia Teatrală din Sibiu, bd. Nicolae Bălcescu nr. 17, precum și online, pe www.eventim.ro şi în reţeaua naţională a magazinelor Domo, Germanos, Orange şi Vodafone, Librăriile Humanitas şi Cărtureşti. Intrarea este liberă pentru evenimentele în aer liber şi la evenimentele speciale (conferinţe speciale, spectacole-lectură şi film).

Programul Agenției de bilete pentru perioada următoare:

- 9 -11 iunie - între orele 11:00 şi 18:00

- 12- 21 iunie - între orele 10:00 şi 15:00