Spectacolul coregrafic 'Mozart Steps' prezentat la Opera Maghiara din Cluj

de D.S.     HotNews.ro
Luni, 8 iunie 2015, 12:01 Actualitate | Cultură

'Mozart Steps'
Foto: Opera Maghiara Cluj-Napoca
Trupa Teatrului Naţional Radu Stanca din Sibiu va prezenta in data de 9 iunie 2015, de la ora 19:00, pe scena Teatrului Maghiar din Cluj, un spectacol de teatru coregrafic. Spectacolul "Mozart Steps" este un concept original al coregrafului Gigi Căciuleanu, creat în exclusivitate pentru Teatrul Național din Sibiu. Acesta ilustrează confruntarea dintre două universuri, muzica lui Mozart şi dansul lui Căciuleanu, dând naştere unui spațiu ce excelează în energii și care se folosește de corpurile actorilor pentru a crea un imaginar poetic vibrant.

Coloana sonoră este o reinterpretare a lumii mozartiene, o paralelă între muzica occidentală clasică si cea orientală, egipteană.

,,Opera lui Mozart, Mozart-europeanul prin excelenţă, reprezintă un alambic de culturi atât prin geniul cât si prin orizontul creaţiilor pe care acesta ni le-a lăsat.  Operele sale au fost scrise tot atât de bine în italiană cât şi în germană. Pe lângă faptul că au fost traduse în mai toate limbile pământului si reprezentate mai pe toate scenele lumii. Muzica spectacolului ,,Mozart Steps” reprezintă o lărgire şi mai mare a orizontului muzical, fiind o reinterpretare actuală a lumii mozartiene de către doi mari artişti de azi: Hugues Curzon si Ahmed al Maghreby. Ei au ideat o paralelă între muzica doctă a occidentalului Mozart şi muzica orientală, etnică a unui etern Egipt. Banda sonoră fiind un montaj pe care l-am conceput pornind de la două albume: ,,Mozart L’Egyptien” (Mozart egipteanul) şi ,,Mozart în Egypt”.  Spectacolul ,,Mozart Steps” este o confruntare între acest univers muzical şi lumea mea de dans. O îmbinare între Muzică şi Compoziţie Coregrafică. O alianţă şi un aliaj. Un spectacol de Teatru-Coregrafic, stil în care, contrar Teatrului-Dans (unde dansatorilor li se cere să fie actori), de data aceasta actorii sunt chemati să-şi rezolve partiturile şi să se comporte scenic ca nişte veritabili dansatori. “ – a declarat Gigi Căciuleanu.

Biliteli pot fi achiziţionate de la: standul STEPS din incinta Operei Maghiare Cluj, de la Agenţia de bilete a Teatrului Naţional, pe site-ul biletmaster.ro.
Preţul biletelor este cuprins între 25-120 de lei.
Studenţii și elevii au reducere (pe baza carnetului vizat). Bilete cu preț redus pot fi achiziționate doar de la standul STEPS din incinta Operei Maghiare Cluj, în intervalul orar 16:30 – 19:00 (de
luni până duminică). Fiecare spectacol are un număr limitat de bilete cu reducere.
 
ABONAMENTE:
Abonament Full – include accesul la toate cele 7 spectacole – Preţ: 120 lei
Abonament 5 Steps – include accesul la 5 spectacole (la alegere) – Preţ 100 lei
Abonamentele pot fi achiziţionate în număr limitat doar de la Standul STEPS din incinta Operei Maghiare Cluj, în intervalul orar 16:30 – 19:00 (de luni până duminică).


Citeste mai multe despre   [P] ​Accepta provocarea unui business fara hartii! E mai simplu decat crezi               

Activitatile noastre zilnice sunt din ce in ce mai orientate catre mediul electronic si online. Traim intr-un ritm care ne-a impus sa adoptam solutii eficiente si sigure pentru a plati facturi si taxe, a face cumparaturi, a verifica soldurile bancare, etc. Este o practica pe care am ales-o din dorinta de a simplifica lucrurile si pe care multi dintre noi ne dorim sa o regasim si in viata profesionala, unde cautam solutii pentru a depasi constrangerile de timp si spatiu atunci cand trebuie sa obtinem  o aprobare, sa  semnam rapid un contract sau sa accesam un document de la distanta.
289 vizualizari

Abonare la comentarii cu RSS

Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Vineri