Salonul de Carte Bookfest revine la Targu-Mures la Teatrul National, in perioada 4-7 iunie si isi asteapta vizitatorii cu un program plin de evenimente atractive - lansari de carte, sesiuni de autografe si dezbateri la care vor lua parte mari scriitori si personalitati din alte domenii ale culturii romanesti, concerte si vizionari de filme de arta. La fel ca la toate evenimentele Bookfest, intrarea publicului este gratuita.

Horia-Roman Patapievici, Adriana Saftoiu, Dan Mihalache, Vasile Sebastian Dancu, Dan C. Mihailescu, George Cristian Maior, Ion Muresan, Alexandru Cistelecan, Dacre Stoker, Denisa Comanescu vor veni la Salonul de Carte Bookfest Targu-Mures pentru a prezenta cele mai noi aparitii editoriale si bestselleruri de la recent incheiatul Salon International de Carte Bookfest, care a avut loc la Bucuresti.

Vizitatorii Bookfest Targu-Mures sunt asteptati la standurile celor mai importante edituri din Romania cu o oferta ce cuprinde zeci de mii de titluri, multe dintre ele purtand reduceri semnificative dar si cu unele dintre cele mai aprig disputate carti ale momentului.

In prima zi a Salonului de Carte este programata lansarea cartii Triburile. O patologie a politicii romanesti de la Revolutie la Generatia Facebook, semnata de Vasile Sebastian Dancu, care va fi prezentata de autor impreuna cu ambasadorul George Cristian Maior.

Vineri, 5 iunie, seful Cancelariei prezidentiale Dan Mihalache va participa la o discutie despre cartile Primul Pas, de Klaus Iohannis (editura Curtea Veche Publishing) si Romania - intre lucrul bine facut si marea unire, de Alexandru Radu si Daniel Buti (in prezenta celor doi autori).

Tot pe 5 iunie va avea loc prezentarea cartii Dracula-mortul viu si a Ghidului de promovare turistica a Transilvaniei, eveniment avandu-l ca invitat pe Dacre Stoker, nepotul scriitorului Bram Stoker.

Fostul consilier prezidential Adriana Saftoiu va veni duminica, 7 iunie, la ora 11:00, pentru a prezenta publicului de la Bookfest Targu-Mures proaspat lansatul volum Cronica de Cotroceni, carte aparuta la editura Polirom si bestseller Bookfest 2015.

In toate cele patru zile, Bookfest Targu-Mures va putea fi vizitat intre orele 10:00 si 20:00. Intrarea va fi libera atat in cadrul Salonului de Carte, cat si la toate evenimentele programate pe durata acestuia. Vizitatorii vor avea de asemenea acces gratuit la Cinematograful de Arta Bookfest, in programul caruia se va afla, printre altele, pelicula Aferim!, premiata cu Ursul de Argint la Berlin pentru cea mai buna regie. Programul acestei editii va include de asemenea doua concerte, cu trupa Trei Parale - vineri, 5 iunie si Grigore Lese - sambata, 6 iunie accesul fiind liber pentru publicul Bookfest.

Salonul de Carte Bookfest Targu-Mures este organizat de Asociatia Editorilor din Romania si Consiliul Judetean Mures.

Parteneri: BBImage, Mures Mall, Institutul Balassi - Institutul Maghiar din Bucuresti.

Parteneri media: Europa FM, Hotnews.ro, Televiziunea Mures, Stii TV, Radio Romania Targu-Mures.

Bookfest este cel mai important salon de carte din Romania si singurul eveniment al industriei editoriale care a reusit sa capete o dimensiune internationala marcanta. Editia internationala Bookfest din acest an, organizata intre 20 si 24 mai, a primit circa 90.000 vizitatori, acestia luand parte la peste 300 de evenimente (lansari, dezbateri, colocvii, concerte, evenimente pentru copii, proiectii cinematografice si evenimente interactive). Invitat de onoare al editiei 2015 a fost Cehia.