Catalin Pavel isi lanseaza marti, 9 iunie, al doilea roman: Nicio clipa Portasar

de Red.     HotNews.ro
Miercuri, 3 iunie 2015, 17:17 Actualitate | Cultură

Coperta cartii Nicio clipa Portasar
Foto: Cartea Romaneasca
Catalin Pavel (39 de ani, doctor in arheologie) isi lanseaza la 9 iunie, la libraria Humanitas Kretzulescu din Bucuresti, cel de-al doilea roman - Nicio clipa Portasar - editat de Cartea Romaneasca. Primul roman al lui Catalin Pavel, Aproape a saptea parte din lume, Ed. Humanitas, a obtinut premiul UniCredit/Bibliofagia si premiul "Tinarul prozator al anului 2010" acordat de Ministerul Culturii.

Lansarea romanului Nicio clipa Portasar va avea loc marti, 9 iunie, de la ora 18.00, iar alaturi de autor vor vorbi Liviu Papadima, Angelo Mitchievici si George Neagoe.

"Portasar este aici si acolo, este locul in care ia nastere o posibilitate, o ordalie, un vis, o dorinta, o plecare, altceva. In jur totul este si va fi mereu nesemnificativ, real si atat, cat timp exista cea mai mica sansa sa ajungi in Portasar. Romanul lui Catalin Pavel deschide catre acest port enigmatic al unei sensibilitati fabulatorii, al unei interioritati inefabile: Portasar" (Angelo Mitchievici)

Cătălin Pavel (n. 1976) este doctor în arheologie. Săpături în ţară şi în Maroc, Franţa, Germania, Anglia, Israel şi în special Turcia (Milet şi, în 2005-2010, la Troia). Autor al unui volum de teorie şi metode arheologice, Describing and Interpreting the Past, Ed. Univ. din Bucureşti, 2010; co-autor al unui Dicţionar de Mitologie Greco-Romană, Ed. Corint, 2011. Articole de specialitate, cel mai recent fiind „Homer and archaeology”, în M. Mazoyer, V. Faranton (edd.), Homère et l’Anatolie, II, L’Harmattan, Paris 2014, 9-70. Chevening Fellow al Universităţii din Oxford şi Mellon Fellow al Institutului Arheologic Albright, Ierusalim. A predat cursuri de artă clasică în București și Atlanta, iar în prezent este bursier post-doctoral al Colegiului Noua Europă din București. Debut în poezie în 2013 cu volumul Altera Pars, Ed. A.T.U. (premiul Mircea Ivănescu acordat de Artgothica Sibiu), urmat în 2014 de Tulburarea la ființele vii, și în 2015 de Doi oameni într-o poză, amîndouă la Ed. Limes. Primul său roman, Aproape a şaptea parte din lume, Ed. Humanitas, 2010 a obținut premiul UniCredit/Bibliofagia şi premiul „Tînărul prozator al anului 2010” acordat de Ministerul Culturii.
Astra Film Festival 2016

VIDEO INTERVIU Ileana Birsan, critic de film: Daca nu ai un anumit background, toate filmele non-comerciale o sa ti se para de neinteles sau proaste

Criticul de film Ileana Birsan a discutat in cadrul unui interviu despre publicul cinefil din Romania, industria de filme documentare, dar si despre fimele romanesti aflate in competitie anul acesta la Festivalul de Film Astra. "Finantarea filmelor documentare… subfinantarea, mai bine zis, este o problema foarte reala si asta impiedica foarte mult intentia, curajul si motivatia documentaristilor de a se apuca sa faca un film documentar."
817 vizualizari

Abonare la comentarii cu RSS

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Duminică