Libraria Humanitas de la Cişmigiu va invită joi, 4 iunie, de la ora 19.00, la lansarea volumului Partea nevăzută decide totul de Horia-Roman Patapievici, bestseller Bookfest 2015. La eveniment vor participa Horia-Roman Patapievici şi Gabriel Liiceanu.

Partea nevazuta decide totul de Horia-Roman PatapieviciFoto: Librariile Humanitas

„Tot sensul vietii noastre poate fi gandit ca o aducere la vizibilitate, prin felul nostru de a vedea, a partii de nevazut din lume si din fiecare.

Fiecare dintre eseurile cuprinse in acest volum pune in lumina sau celebreaza o forma de nevazut. Nu este nevazutul suprasensibil ori extrasenzorial. Nu e nimic mistic in nevazutul de care vorbesc si nimic mistagogic in felul in care il invoc. Nevazutul nu e o optiune. Nevazutul este aici, langa noi, in noi, ca un dat inconturnabil al lumii si al naturii noastre. Suntem in el predati lui cu totul, asa cum suntem predati apei, cand ne scufundam, ori aerului, cand ne regasim respiratia.

Singularitatea conditiei noastre consta in faptul ca partea nevazuta, in viata noastra, decide totul, in situatia in care singurele dovezi ale nevazutului de care depindem stau in vazutul dupa care fugim, ori de care fugim, ori pe care il pierdem.“ (Horia-Roman Patapievici)

Evenimentul de lansare va fi urmat de o sesiune de autografe.