Fiecare vară are hiturile sale, iar lumea literară se animă la fiecare început de sezon estival, încercând să impună cele mai bune cărți de vacanță. Editura Trei vine cu doua dintre cele mai citite carti in topurile internationale: Lee Child – Personal și Paula Hawkins – Fata din tren. Foarte bine scrise, spectaculoase, ultimele pagini o sa le cititi duminica dimineata in pijama, cum se intampla de fiecare data cu astfel de carti.

Paula Hawkins Fata din trenFoto: Hotnews

Lee Child – Personal

El poate sta cu nonșalanță alături de Sherlock Holmes – deși nu are tocmai manierele elegante și deducțiile elaborate ale detectivului britanic. Este dur, inflexibil, cu reflexe de felină nervoasă și un discurs laconic. Îi place bluesul, dar nu prea știe să își aleagă partenerele de dans; deși e un tip mai degrabă discret, se remarcă mai mereu prin scandalurile pe care le provoacă și lasă amintiri de neuitat adversarilor de luptă. Doamnelor și domnilor, el este Jack Reacher, fost ofițer în poliția militară americană, actual investigator privat ale cărui metode neconvenționale salvează chiar și președinți de stat.

În Personal, cel mai recent thriller semnat de Lee Child și tradus la ed. Trei, Jack Reacher duce o existenţă nomadă, fără niciun scop. Însă CIA şi Departamentul de Stat american îl contactează. Cineva a încercat să-l împuşte pe preşedintele Franţei. Un singur om ar fi putut s-o facă și numai Reacher știe cum să dea de urma lui. Alături de partenera sa, agenta Casey Nice, Reacher începe o cursă ce străbate Atlanticul şi ajunge la Paris şi Londra. Miza n-a fost niciodată mai mare - pentru că, de data asta, e vorba de o chestiune strict personală.

Un thriller așteptat de cititorii lui Lee Child din întreaga lume, Personal este cea de-a nouăsprezecea aventură a lui Jack Reacher. "Lunetişti. Gangsteri. Moduri ingenioase de a ucide. Femei puternice. Metropole şi oraşe mici. Arme. Cafea. Un nou roman, o nouă combinaţie. Un set limitat de factori. E greu să nu te repeţi. Dar Lee Child nu se poate opri acum. Nu are cum să se oprească. Prea mulţi depind de un singur om: Jack Reacher", scrie The Guardian despre thrillerul verii.

Paula Hawkins – Fata din tren.

Tu nu o cunoşti. Dar ea te cunoaşte. Tu nu știi când te urmărește. Dar ea știe ce faci în fiecare zi. Tu nu crezi că e periculoasă. Dar ea îți pregătește ceva...

Fata din tren de Paula Hawkins este noul thriller-fenomen al pieței de carte de limbă engleză. Lansat la jumătatea lui ianuarie a.c., a ajuns la vânzări record de peste 1,8 milioane de exemplare în doar patru luni, în Statele Unite. În același timp, a ocupat constant primul loc în toate topurile industriei de publishing din Marea Britanie și Australia, fiind declarat titlul cu cele mai rapide vânzări hardback.

Povestea pare banală, dar ritmul, construcția și modul în care fiecare personaj se dezvăluie cititorilor creează dependență. Rachel merge în fiecare dimineaţă cu acelaşi tren. Ştie că va aştepta la acelaşi semnal defect, timp în care va urmări ritualul de dimineaţă al unui cuplu ce locuieşte într-o casă de lângă calea ferată. I-a botezat "Jess şi Jason" şi viaţa lor i se pare perfectă. Până când într-o zi vede ceva ce o şochează. Totul se schimbă şi Rachel are şansa de a lua parte la vieţile pe care le-a observat doar de pe margine.

"Fata din tren este un roman de suspans remarcabil. M-a ținut treaz o noapte întreagă", spune Stephen King, unul dintre maeștrii genului.

DreamWorks a cumpărat deja drepturile de ecranizare a romanului, așadar este posibil ca peste un an să povestim despre succesul de casă al filmului.

Comanda Fata din trende Paula Hawkins de pe Giftbooks.ro