Timp de o luna Clujul gazduieste Festivalul Internaţional de Dans Contemporan - STEPS. Desfasurat intre 20 mai si 21 iunie 2015, festivalul aflat la a doua editie, va aduce in fata publicului reprezentaţii culturale inedite şi antrenante ale artiştilor locali, precum şi producţii de talie mondială, în premieră pe scena clujeană.

Festivalul STEPS, 20 mai - 21 iunieFoto: Afis

Publicul este invitat să descopere o lume complexă şi aflată în permanentă reinventare, în care pasiunea, energia, ritmul şi tehnica sunt împletite cu creativitate pentru a oferi o nouă perspectivă asupra cotidianului.

Potrivit organizatorilor, festivalul STEPS își propune să devină unul din cele mai curajoase și non-conformiste manifestări culturale, explorând un segment artistic dedicat evoluției în gândire, tehnică, mișcare și comunicare non-verbală, a mixului dintre viziune şi nebunie artistică.

La editia din acest an festivalul clujean va dedica o secțiune specială pentru producții de dans contemporan european, care va contribui la creşterea vizibilității și mobilităţii la nivel internaţional pentru artişti şi operele lor în domeniul artelor spectacolului.

Spectacolele din cadrul festivalului, adevărate mixuri captivante de senzaţii, sunete şi mişcări, au fost atent selecţionate pentru a ilustra multiplele faţete ale dansului contemporan.

Pe lângă spectacolele de teatru şi dans, sunt programate seminarii, workshop-uri şi alte evenimente tematice, care completează tabloul acestei nonconformiste manifestări culturale.

Organizatorul principal al festivalului este Asociaţia Steps în parteneriat cu Opera Maghiară din Cluj.

Cu ocazia Festivalului Internaţional de Dans Contemporan - STEPS, va avea loc conferinţa de presă organizată de conducerea Operei Maghiare din Cluj în data de 20 mai 2015 (miercuri) de la ora 12.30 în foaierul Operei.