În perioada 20-24 mai 2015, Grupul editorial ALL va fi prezent la cea de-a X-a ediție a Salonului Internaţional de Carte Bookfest.

Cu această ocazie, va fi lansată campania Cartea în așteptare, o campanie socială și culturală inițiată de ALL, un proiect care încurajează lectura și cultivarea interesului pentru cărți în rândul tinerilor.

Nu toți cei care vor să citească au bani de cărți. De aceea, Grupul editorial ALL le oferă cititorilor darnici prilejul de a-i ajuta pe elevi și studenți să descopere bucuria lecturii. Cei care vizitează standul ALL de la Bookfest pot cumpăra o carte care le place, plătind doar jumătate din preț, cu condiția să o lase la raftul special amenajat, în așteptarea cititorului potrivit. Elevii și studenții se vor bucura de cărțile din acest raft.

Potrivit editurii, s-au alăturat în acest demers de promovare a lecturii persoane publice, bloggeri, jurnaliști, critici literari. Cărțile donate de aceștia își vor aștepta cititorii începând de miercuri, 20 mai, la standul ALL de la Bookfest (Pavilion C1, Romexpo).

La finalul Târgului, cărțile rămase în raftul Cartea în așteptare vor fi donate bibliotecii Colegiului Național “Gheorghe Lazăr” din București.

Noutăți editoriale la Bookfest 2015

Cititorii vor putea răsfoi şi cumpăra cele mai noi şi mai interesante cărţi din colecțiile deja consacrate.

Editura ALL, Istorie:

Petru cel Mare. Viaţa şi lumea lui , de Robert K. Massie

Lucrarea a câştigat premiul Pulitzer în 1981 în cadrul secţiunii Biografii şi Autobiografii

Robert K. Massie prezintă detaliat viaţa acestui captivant personaj istoric şi evidenţiază evenimentele cruciale care au transformat un băiat într-o legendă, inclusiv călătoriile sale incognito prin Europa, curiozitatea sa de nepotolit faţă de obiceiurile occidentale, obsesia pentru mare şi constituirea măreţei flote ruseşti, modul în care a creat o armată de neînvins şi relaţiile sale cu cei pe care i-a iubit cel mai mult: Ecaterina, iubita sa tandră, şi Menşikov, prinţul fermecător şi lipsit de scrupule care a ajuns la putere prin intermediul prieteniei cu Petru.

Impetuos și încăpățânat, generos și crud, afectuos și neiertător, Petru cel Mare este adus la viață în rândurile acestei cărți în toată măreția lui.

„Fascinant! Captivant ca o poveste și mai fermecător decât multe alte romane.” New York Times

Editura ALL, Motivaționale:

Arta de a găsi dreapta măsură. Cum să te bucuri de viață , de Anselm Grün

Alergăm în fiecare zi pentru a câștiga mai mult și pentru a ne simți mai mulțumiți. Avem sute sau mii de prieteni pe Facebook, casă, mașină, serviciu, dar nu suntem mulțumiți. Iar nemulțumirea ne îmbolnăvește, sufletește și trupește. Dar cum să fim mulțumiți? Anselm Grün, cel mai iubit autor de literatură spirituală din Germania, ne arată calea cea mai ușoară, învățându-ne cum să abordăm problemele vieții cotidiene pentru a fi mai senini, mai puțin stresați, mai sănătoși, mai mulțumiți și, desigur, fericiți.

Editura ALLFA, colecția Strada Ficțiunii

Cum să te îndrăgostești , de Cecelia Ahern

„Un roman măreț, care te poartă de la întuneric la lumină.” Glamour

Sub semnul lui Dylan , de Enrique Vila-Matas

Opera lui Vila-Matas a fost tradusă în peste treizeci de limbi, iar romanul Sub semnul lui Dylan a fost inclus de revista La Vanguardia în topul celor mai bune zece cărți publicate în limba spaniolă în 2012.

„Una dintre cele mai originale traiectorii din proza spaniolă.“ El País

Roman pentru doamne , de Michal Viewegh

„Cărţile lui Michal Viewegh au depăşit de mult timp graniţa literaturii. Înainte de a întoarce prima pagină, ştii că ai în faţă nu numai un text, ci, într-un anumit sens, o instituţie culturală.” Miroslav Balaštík

„Michal Viewegh este succesorul lui Milan Kundera. Cărțile lui sunt inteligente, dar ușor de citit.” Der Spiegel

Recolta , de Jim Crace

Recolta a fost nominalizat la Premiul Man Booker pentru anul 2013. Dintre romanele lui Jim Crace, la Editura ALLFA a mai apărut Casa molimei (2012).

„Un roman care merită să stea alături de operele marelui mentor al lui Crace, William Golding.“ Sunday Times

Parcul cioburilor , de Alina Bronsky

„Cel mai incitant debut al sezonului.“ Der Spiegel

„Jucăuş, îndrăzneţ şi plin de vervă... Un roman pe care nu îl poţi lăsa din mână.“ Book Reporter

Alte cinci plimbări prin cartier , de Gonçalo M. Tavares

„Gonçalo M. Tavares a apărut pe scena literară portugheză înarmat cu o imaginație de o mare originalitate, care a spart toate tiparele tradiționale. Dacă adăugăm la asta o scriitură inventivă și îndrăzneață și o stăpânire perfectă a limbajului înseamnă că putem spune fără exagerare că există o perioadă înainte de Gonçalo M. Tavares și una după el.“ (José Saramago)

Ușa, de Magda Szabó

„Niciun rezumat nu va reuși să surprindă scriitura inteligentă și complexitatea morală a acestui roman. Este o carte neobișnuită, originală și intensă.“ Scotsman

„Ușa este un roman extraordinar. Inteligent, emoționant, înspăimântător, merită să se bucure de un mare succes.“ Tibor Fischer

Sian Books

Supe şi ciorbe. 24 de reţete delicioase şi uşor de preparat , de Laura Adamache

Paste. 24 de reţete delicioase şi uşor de preparat , de Laura Adamache

Galaxia copiilor

Exploratorii, Erin Hunter

Vol. 1, Începutul aventurii

Vol. 2, Lacul Marelui Urs

Trei pui de urs – un grizzly, un urs polar și un urs negru – pornesc cu mult curaj într-o călătorie plină de peripeții, care îi va purta de pe culmile abrupte ale Munților Stâncoși până în pustiul înghețat al Oceanului Arctic. Într-o lume profund transformată de activitatea iresponsabilă a oamenilor, cei trei pui vor descoperi că marea provocare a expediției lor stă nu atât în primejdiile care pândesc la tot pasul, cât în dificultatea de a învăța, fără sprijinul nimănui, ce înseamnă să fii cu adevărat un animal sălbatic.

Alte cărți din aceeași serie: Pisicile războinice și Supraviețuitorii

Programul evenimentelor:

Vineri, 22 mai

Ora 10.30

Clubul șoriceilor de bibliotecă, Pavilion C1

Spiridușul Pixi vine la Bookfest cu distracţie şi multe cadouri pentru copii.

Cărticelele educative din seria PIXI au aproximativ 500 de cuvinte, pagini pline cu desene color și se adresează copiilor între 2 şi 7 ani. Pixi, spiridușul pădurii spune cele mai frumoase povești din lume.

Sâmbătă, 23 mai

Ora 14.00

Scena Arena, Pavilion C1

Stela Popescu și Alexandru Arșinel. O pereche fără pereche, de Aurel Storin

Invitați: Stela Popescu, Alexandru Arșinel și actori ai Teatrului de Revistă "Constantin Tănase".

Lansarea va fi urmată de o sesiune de autografe.

Despre carte:

Aceasta este o carte despre doi mari actori români. Ei au jucat împreună și, tot împreună, au dobândit o glorie fără egal. Începând cu teatrul și cu filmul, cu televiziunea și cu radioul, continuând cu gloria trecerii pe scena grădinii „Boema” sau cu aceea a rămânerii pe scena sălii Savoy a Teatrului de Revistă „Constantin Tănase”. Sigur că nu „Boema” a creat aceste două vedete. Ele sunt și ar fi fost oricum!

Aurel Storin dedică această carte unui cuplu de aur al Teatrului românesc de Revistă.

„Stela Popescu câștigă. Ea și-a câștigat, în primul rând, dreptul de a fi o actriță de succes. Ea nu poartă numai norocul de a fi posesoarea unui talent extraordinar; ea și-a construit cariera prin efortul de a face față talentului său, prin inteligența de a fi la timp, exact acolo unde trebuie să fie...”Aurel Storin

„Pentru mine, Arșinel este „the King“. Îl privesc, uneori, cum acoperă și timpul, și spațiul, și sufletul spectatorului și îi admir dorința sinceră, netrucată, de a fi peste tot. El crede în publicul lui, și în familia lui, și în meseria lui. ”Aurel Storin

Ora 17.00

Standul Editurii ALL

Bujor Nedelcovici - Conștiința de scriitor, de Anastasia Dumitru

Invitați: Bujor Nedelcovici, criticul literar Alex. Ștefănescu

Lansarea va fi urmată de o sesiune de autografe.

,,Arta ne salvează de la mizeria vieţii şi este o formă transfigurată religios a existenţei. Arta - revelaţia Fiinţei + calea de acces la Adevăr + cunoaşterea Absolutului + substitutul Metafizicului şi al Sacrului. Arta face să vorbească tăcerea terestră şi trimite semnale spre liniştea cosmică... Arta îl provoacă pe Dumnezeu să vorbească!”

(Bujor Nedelcovici, Jurnal infidel)