Matei Ioachimescu si Catalina Butcaru in recitalul "Lumiere", la Viena

de D.S.     HotNews.ro
Luni, 18 mai 2015, 14:23 Actualitate | Cultură

Afis recital 'Lumiere'
Foto: ICR Viena
Tinerii artisti Matei Ioachimescu la flaut, alături de Cătălina Butcaru la pian, prezintă în data de 20 mai, de la ora 19.30 la sala Bösendorfer din Mozarthaus Vienna, recitalul „Lumière“. Programul cuprinde lucrări de Claude Debussy şi André Jolivet interpretate şi pe CD-ul de debut „Lumière“, lansat de cei doi artişti în anul 2014.

Evenimentul de la Mozarthaus Vienna este organizat de Institutul Cultural Român de la Viena în colaborare cu Societatea Austro-Română.

„Lumina despre care cântăm pe acest CD este lumina inconfundabilă a Parisului la sfârşit de secol XIX şi început de secol XX, un diapozitiv muzical al marilor întâlniri între personalităţi artistice de naturi contradictorii ce încearcă să se rupă de convenţii, în căutarea unui limbaj propriu. Ceea ce cred că am reuşit împreună cu extraordinara pianistă Cătălina Butcaru, rezultatul multor ore de muncă şi al unor momente de înaltă inspiraţie, a fost o atmosferă vizuală a muzicii lui Debussy, Ravel, a lui Saint-Saëns sau a lui Jolivet. Vedem muzica, ascultăm imaginile…“ (Matei Ioachimescu).

Matei Ioachimescu şi Cătălina Butcaru se numără printre cei mai apreciaţi artişti ai acestei generaţii. Sunt doi muzicieni cu o înţelegere profundă a muzicii clasice, iar viziunile lor se întâlnesc pe tărâmul orginalităţii şi al fanteziei muzicale. Colaborarea dintre cei doi datează de mai mulţi ani şi a avut ca rezultat o serie de proiecte printre care se numără şi primul turneu naţional intitulat „Paris“.

Matei Ioachimescu s-a născut la Bucureşti. Traseul studiilor sale muzicale a început la Bucureşti şi s-a desăvârşit în Austria, la Viena, unde a absolvit prestigioasa Universitate de Muzică şi Artă, fiind distins cu titlul de „Magister Artium“. Este laureat al mai multor competiţii internaţionale şi membru al fundaţiei internaţionale „Yehudi Menuhin“. În anul 2013 a fost numit Ambasador al Integrării în Austria.

Cătălina Butcaru a născut la Constanţaşi a absolvit  Universitatea de Muzică şi Artă din Viena. A continuat studiile la Graz, sub îndrumarea profesorului Alexander Satz. În 2008 a lansat primul CD de debut solo, imprimat la Wigmore Hall din Londra. Discul a fost primit cu entuziasm de critica internaţională şi a fost difuzat integral de radioteleviziunea din Austria.

Potrivit ICR Viena programul concertului cuprinde:


Claude Debussy (1862 – 1918)
Prélude à l’après-midi d’un faune 
Adaptare pentru flaut şi pian
Assez lent

André Jolivet (1905 – 1974)
Chant de Linos

Vasile S. Jianu (1904 – 1968)
Prélude & Rigaudon
Andantino espressivo
Vivace
                         
Jules Mouquet (1867 – 1946)
Sonate „La flûte de Pan“
1. Pan et les bergers   Allegro giocoso
2. Pan et les oiseaux   Adagio
3. Pan et les nymphes   Allegro molto vivace

Béla Bartók (1881 – 1945)      
Dansuri populare românești
1. Jocul cu bâta  Allegro moderato
2. Brâul  Allegro
3. Pe loc Moderato
4. Bubiumeana Moderato
5. Poarga românească
6. Allegro
7. Mărunţel Allegro
8. Allegro vivace

François Borne (1840 – 1920)
Carmen Fantaisie
Adaptare pentru flaut şi pian după fragmente din opera lui Georges Bizet „Carmen“


Citeste mai multe despre   [P] ​Accepta provocarea unui business fara hartii! E mai simplu decat crezi               

Activitatile noastre zilnice sunt din ce in ce mai orientate catre mediul electronic si online. Traim intr-un ritm care ne-a impus sa adoptam solutii eficiente si sigure pentru a plati facturi si taxe, a face cumparaturi, a verifica soldurile bancare, etc. Este o practica pe care am ales-o din dorinta de a simplifica lucrurile si pe care multi dintre noi ne dorim sa o regasim si in viata profesionala, unde cautam solutii pentru a depasi constrangerile de timp si spatiu atunci cand trebuie sa obtinem  o aprobare, sa  semnam rapid un contract sau sa accesam un document de la distanta.
286 vizualizari

Abonare la comentarii cu RSS

Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Sâmbătă