Trupa Voltaj a avut vineri a doua repetiție, urmată de o conferință de presă, iar seara l-a aniversat pe Ioan Holender alături de invitații Ambasadei României din Viena.

Voltaj - A doua repetitie la VienaFoto: TVR

Reprezentanții României la Eurovision s-au întâlnit vineri, 15 mai, la Ambasada României din Austria, cu Ioan Holender, directorul artistic al Festivalului Internaţional „George Enescu”, în cadrul evenimentului organizat în onoarea fostului director al Operei de Stat din Viena.

„După finala Eurovision, îmi doresc ca trupa Voltaj să aibă un moment pe scena Festivalului George Enescu”, a declarat maestrul Ioan Holender, optimist că reprezentanții României vor trece fără emoții de semifinala din 19 mai. Membrii trupei Voltaj au fost primiți călduros de invitații ambasadorului României în Austria, doamna Silvia Davidoiu, printre care s-au numărat Emil Hurezeanu, Ambasadorul României la Berlin, Radu Boureanu, președintele ICR, soprana Ruxandra Donose sau realizatoarea TVR Marina Constantinescu.

Membrii trupei Voltaj au trecut vineri prin cea de-a doua experiență pe scena de la Wiener Stadthalle, după două zile în care producătorii evenimentului au încercat să pună în aplicare indicațiile primite în urma primei repetiții.

„Ideile pe care le-am transmis organizatorilor încă din luna martie, după câștigarea selecției naționale, nu au fost încă în totalitate transpuse în producție, dar lucrăm împreună cu producătorii pentru ca show-ul Voltaj să întrunească așteptările fanilor noștri”, consideră membrii trupei. Show-ul pregătit pentru momentul României pe scenă s-a îmbunătățit față de prima repetiție, fiind adăugate o parte din elementele grafice solicitate de delegația noastră, executându-se mai multe reglaje de lumini și corecții privind decupajul.

„Cu toate acestea, organizatorii nu au concretizat încă, pe scena concursului, întreg conceptul artistic pe care l-am livrat, iar timpul nu mai este de partea noastră”, adaugă Daniel Klinger, show designerul formației. Încurajator pentru reprezentanții României este, însă, faptul că, după discuțiile și negocierile purtate cu producătorii Eurovision 2015, aceștia au acceptat să utilizeze tăieturi din videoclipul piesei „De la capăt” puse la dispoziție de delegația României.

Telespectatorii TVR pot vedea cum a decurs a doua repetiție a trupei Voltaj pe scena de la Wiener Stadthalle, dar și imagini de la întâlnirea delegației României cu maestrul Ioan Holender la Agenda Eurovision 2015, ce urmăreşte pas cu pas trupa Voltaj la Viena. Programul este difuzat atât la TVR 1, TVR HD şi TVR Internaţional, de luni până duminică, de la ora 21.00, cât şi online, pe TVR+ şi pe canalul oficial de YouTube al TVR.

Calificată în urma selecţiei naţionale din 8 martie, trupa Voltaj va urca pe scena Eurovision Song Contest 2015 pe 19 mai, în prima semifinală a competiţiei, având numărul 15 de intrare în concurs. Alături de artiştii români, în prima semifinală participă: Grecia, Macedonia, Estonia, Olanda, Republica Moldova, Finlanda, Belgia, Armenia, Serbia, Danemarca, Belarus, Rusia, Albania, Georgia şi Ungaria. Voltaj va reprezenta România la Eurovision Song Contest 2015, la Viena (Austria), cu piesa De la capăt.

Semifinalele şi finala Eurovision, din 19 şi 21, respectiv 23 mai, vor putea fi urmărite la TVR 1, TVR HD şi TVR Internaţional, precum şi online, pe TVR+.