Seara dedicata lui Mihail Sebastian la Stockholm

de D.S.     HotNews.ro
Marţi, 12 mai 2015, 16:39 Actualitate | Cultură

Cu prilejul împlinirii a 70 de ani de la dispariția lui Mihail Sebastian și în contextul comemorării aceleiași perioade de la încheierea Holocaustului, Institutul Cultural Român de la Stockholm organizează pe 19 mai, de la ora 18.30, o seară dedicată scriitorului român. Programul cuprinde o discuție între scriitorul și criticul literar suedez Magnus Florin și cercetătoarea Camelia Crăciun, specialist în studii iudaice, și lecturi din opera lui Mihail Sebastian în interpretarea actorilor Thérèse Brunnander și Hannes Meidal, din trupa Teatrului Dramatic Regal, informeaza ICR Stockholm.

Mihail Sebastian (1907 – 1945) este autor de proză și teatru. Romanul său De două mii de ani (1934), care încerca să suprindă și să problematizeze atmosfera de ostilitate generalizată față de evrei din România anilor ’30, a stârnit puternice controverse. Prefața pe care Sebastian o solicitase mentorului său, profesorul Nae Ionescu, s-a dovedit o tristă confirmare a mesajului cărții, fiind urmată de o virulentă campanie antisemită în întreaga presă. Sebastian s-a explicat și a detaliat tema atât în dosarul receptării romanului, publicat un an mai târziu sub titlul Cum am devenit huligan, cât și în jurnalul pe care l-a ținut în perioada 1935-1944 și care a văzut lumina tiparului la peste o jumătate de secol de la moartea sa.

Cărțile lui Mihail Sebastian au fost traduse și publicate în numeroase limbi, nu însă și în suedeză. Evenimentul de față este primul program despre Mihail Sebastian organizat în Suedia. Pentru această ocazie, reputata traducătoare Inger Johansson a tradus în suedeză o amplă selecție din proza și dramaturgia autorului român.


Citeste mai multe despre   
Material sustinut de BCR

VIDEO Antreprenor StartUp Nation: Ce trebuie sa faci pentru a beneficia de cei 200.000 lei disponibili prin programul StartUp Nation si pentru a-ti dezvolta afacerea

Ai primit un acord de acceptare in programul StartUp Nation. Care sunt urmatorii pasi? Cu ce costuri te vei confrunta pentru a te putea folosi de acesti bani? Mai intai trebuie sa pui in practica ideea de business castigatoare, iar apoi sa iti cresti afacerea. Pentru asta ai nevoie, in primul rand, de clienti noi, strategii adaptate la nevoile pietei si de un ochi atintit permanent asupra propriei afaceri si asupra pozitionarii tale in cadrul unei oferte adesea variate.

329 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Marţi