Unicul Muzeu al Consumatorului Comunist, din Estul Europei, inaugurat la Timisoara

de D.S.     HotNews.ro
Marţi, 12 mai 2015, 12:42 Actualitate | Cultură

La Timișoara va fi inaugurat unicul Muzeu al Consumatorului Comunist, din Estul Europei. "Este destinat  străinilor, turiștilor, copiilor, bunicilor.  Înainte de '89 ne-am mirat noi de ce aveau ei, acum să se mire ei de ce aveam noi", declară inițiatorul Muzeului Consumatorului Comunist, Ovidiu Mihăiță, artistul care a fondat, în urmă cu 10 ani, primul teatru independent în Timișoara, Auăleu Teatru.

Potrivit comunicatului remis Hotnews.ro, amenajat sub forma unei locuințe ”obișnuite” din Epoca de Aur, cu sufragerie, camera copiilor, bucătărie, debara, baie ș.a.m.d.,  Muzeul Consumatorului Comunist, cuprinde " tot ce aveau românii acasă": obiecte de uz casnic și decorativ de producție românească, mobilier,  bunuri provenite din marfa de contrabandă, obiectele handmade ale vremii, îmbrăcăminte și accesorii de vestimentație, încălțăminte, articole de uz casnic, electrocasnice, jocuri,  jucării, casete audio, discuri vinil, produse cosmetice, papetărie. Nimic nu lipsește patrimoniului  Muzeului Consumatorului Comunist, de la păpușile Arădeana, la țigările Carpați și Amiral, de la discurile și casetele cu muzică pionierească, la sticlele de lapte și de bere, sacoșele de rafie ”de ținut rând la Alimentara” sau săpunurile Cheia. Muzeul va fi interactiv, vizitatorii vor putea vedea, atinge, folosi obiecte care au traversat epoca comunistă, vor putea răsfoi ziarele, revistele, almanahurile vremii, vor asculta muzică patriotică, iar copiii  se vor putea distra cu jucării.

”Debarasați-vă debaraua!”. Este sloganul sub care Ovidiu Mihăiță îi invită se devină cofondatori ai Muzeului Consumatorului Comunist pe toți cei care au păstrat, în cotloane nostalgice, relicve, fantome, obiecte ale epocii, demne de a fi expuse, lărgind astfel patrimoniul muzeului.

Muzeul Consumatorului Comunist este o inițiativă culturală privată, realizată din donații, sponsorizări,  din investiția inițiatorului său și prin efortul a numeroși voluntari implicați în proiect. Muzeul  nu are caracter politic sau ideologic.  Scopul său principal este de a recupera memoria pierdută a obiectelor epocii socialiste și de a lansa în circuitul public un obiectiv turistic original, un  nou ”hotspot” al Timișoarei. Accesul publicului va fi liber. Vizitatorii vor putea face donații și vor putea primi suveniruri comuniste.

Muzeul Consumatorului Comunist este amenajat în imobilul de pe strada arh. Szekely Laszlo nr.1, Timișoara,  în ”subteranele” Teatrului Auăleu și ale Scârț -loc lejer, spațiul devenind astfel o ofertă culturală unică în România, edificiul care găzduiește un teatru și un muzeu,  ambele independente.

Inaugurarea Muzeului Consumatorului Comunist va avea loc sâmbătă, 16 mai 2015, între orele 16-23.Citeste mai multe despre   
[P] Camera Consultantilor Fiscali organizeaza examen de atribuire a calitatii de consultant fiscal sau de consultant fiscal asistent in Bucuresti, in data de 4 noiembrie 2017

Camera Consultantilor Fiscali este organizatia profesionala de utilitate publica care coordoneaza activitatea de consultanta fiscala din Romania si are in evidenta peste 5.500 de membri la nivel national. Inscrierile la examen se fac in perioada 2 octombrie 2017 - 20 octombrie 2017 pe site-ul http://www.ccfiscali.ro/.

1362 vizualizari

  • 0 (0 voturi)    
    super proiect... (Marţi, 12 mai 2015, 14:31)

    ..13 [utilizator]

    daca esti curios si ai nostalgii mergi la Timisoara si te tratezi...

    Daca dependenta de comunism este mai profunda cred ca Rusia sau China este locul care trebuie vizitat...


Abonare la comentarii cu RSS

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version