Balanescu Quartet revine la Bucuresti pentru a sarbatori 10 ani de la lansarea albumului emblematic „Maria T” printr-un spectacol audio/video complet, o calatorie unica in enigmaticul dar de familiarul univers al Mariei Tanase. La ceas aniversar joi, pe 28 mai, ora 20.00 la Fratelli Studios, cvartetul londonez condus de violonistul Alexander Balanescu va fi prezent in formula extinsa, alaturi de percutionistul Steve Arguelles si artistul vizual Klaus Obermaier.

Balanescu QuartetFoto: Afis

Lansat in anul 2005, „Maria T” a fost pentru Alexander Balanescu rodul unei incercari de apropiere fata de radacinile sale muzicale. Plecat de tanar sa studieze muzica la Ierusalim, Londra si New York, Balanescu– autocaracterizandu-se ca un „strain perpetuu” – a incercat dintotdeauna sa se re-conecteze la patrimoniul cultural al tarii noastre.

„Intentia mea nu a fost sa fac transcrieri sau adaptari ale materialului popular, ci sa dezvolt un nou limbaj personal prin prisma propriei mele experiente muzicale – incercand sa nu tradez nicicum spiritul materialului-sursa”, explica Balanescu despre proiect. „Exista un fel de intalnire, un pod peste timp si peste diferentele culturale dintre lumea noastra si cea a Mariei Tanase. De aceea in unele locuri folosim inregistrari cu vocea ei peste muzica noastra live; ideea ca ne putem cumva intalni acum cu ajutorul tehnologiei mi se pare incantatoare”, continua artistul.

Concertul Maria T de pe 28 mai marcheaza, de asemenea, si re-editarea albumului la casa de discuri Universal Music Romania, alaturi de alte trei albume din catalogul Balanescu Quartet – Possessed (1992), Luminitza (1994) si soundtrack-ul Angels&Insects (1995).

Biletele la concert costa 65 de lei si sunt disponibile in reteaua Eventim si online pe eventim .ro Exista de asemenea si un numar limitat de bilete VIP la 120 de lei care includ CD-ul Maria T re-editat de catre cvartet sub egida Universal Music Romania.

Componenta Balanescu Quartet:

Alexander Balanescu – vioara

James Shenton – vioara

KatieWilkinson – viola

Nick Holland – violoncel

cu

Steve Arguelles – percutie

Klaus Obermaier – visuals