Ambasada Republicii Cehe in Romania, Ministerul Culturii Republicii Cehe, Centrul Ceh Bucuresti si Asociatia Editorilor din Romania organizeaza marti, 12 mai, incepand cu ora 12.00, la Libraria Humanitas de la Cismigiu, la conferinta de presa care isi propune sa informeze media autohtone cu privire la editia jubiliara a Salonului International de Carte Bookfest si invitatul sau de onoare, Republica Ceha.

Bookfest 2015Foto: Afis

Despre sutele de evenimente planuite sa se defasoare la Bookfest, editia 2015 si proiectul „Cehia – Republica Literaturii” vor oferi detalii:

• Excelenta Sa Vladimír Války – Ambasadorul Republicii Cehe in Romania

• Grigore Arsene – Presedintele Asociatiei Editorilor din Romania

• František Zachoval – Directorul Centrului Ceh Bucuresti

• Jiřina Vyorálková – Bohemist, traducator, consultant in comunicare al Centrului Ceh Bucuresti

• Iulia Turcanu – Specialist in grafica si comunicare al Centrului Ceh Bucuresti

Amfitrion: Oana Boca – Headsome Communication.

A zecea editie a Salonului International de Carte Bookfest va avea loc la Romexpo intre 20 si 24 mai, iar cele circa 200 de edituri prezente se pregatesc sa aduca publicului cititor peste un milion de volume, dintre care cateva mii de titluri noi. Vizitatorii vor putea lua parte la peste 300 de evenimente, ce variaza de la lansari, dezbateri si colocvii pana la proiectii cinematografice si evenimente interactive.

Participarea Republicii Cehe la Bookfest se va desfasura sub motto-ul „Cehia – Republica Literaturii” si va prilejui publicului roman intalnirea cu 6 scriitori de prima marime. Standul Republicii Cehe va fi amplasat in Pavilionul C4. La stand, cei interesati vor putea gasi o bogata oferta de carti in limba ceha, precum si editii in limba romana ale unor carti cehe cunoscute.