Ilya Rashkovskiy, unul dintre cei mai premiați pianiști la marile concursuri internaționale, va susține un recital la Ateneul Român, sambata, 16 mai 2015, de la ora 19.00. Pianistul rus va interpreta lucrări de Beethoven, Schumann și Scriabin, informeaza Radio Romania Cultural. In toamna anului trecut, Ilya Rashkovskiy a castigat sectiunea de pian a Concursului International 'George Enescu'.

Pianistul rus Ilya Rashkovskiy, considerat de presa internațională „un adevărat pictor al pianului” și laureat al Concursului Enescu 2014 (sectia pian), va urca pe scena Ateneului Român pentru a susține un recital extraordinar pe 16 mai, de la ora 19.00. Programul cuprinde două sonate de Scriabin, Sonata Nr.10 și Sonata Nr.5, Fantasia Op.17 de Schumann, precum și celebra și dificiala Sonată Nr. 32 în do minor Op.111 de Beethoven.

„Din punct de vedere pianistic, Ilya Rashkovski a oferit cea mai clasică și curată interpretare, în buna tradiție a școlii ruse și europene de pian, cu grijă pentru fiecare sunet și virtuozitate ireproșabilă.”, scria compozitoarea Sabina Ulubeanu despre stilul de interpretare al pianistului, într-o cronică din timpul ediției din 2014 a Concursului Enescu.

Pianistul rus Ilya Rashkovsky este nascut la Irkutsk, pe 17 noiembrie 1984.