"Nu stiu de ce, insa de ceva vreme dorm putin si visez foarte mult. Uneori am cosmaruri si ma trezesc brusc cu inima batand puternic. Alteori ma visez sarutandu-ma pe strada cu oameni necunoscuti. Din cand in cand visez ca alerg cu ochii inchisi. Cel mai mult visez scene de dans, in locuri foarte diferite... Azi noapte am visat mai multe corpuri care se miscau incet pe una piesele lui Nick Cave. Corpurile erau imbracate toate in rochii de mireasa de toate culorile si erau scufundate intr-o piscina imensa, goala. Nu-mi dau seama cine erau persoanele, pentru ca aveau fata acoperita cu masti de toate tipurile si era un abur dens... La un moment dat cineva a inceput sa scrie cu ruj pe corp. Nu-mi aduc aminte precis daca era corpul tau sau al meu, oricum nu cred ca asta conteaza. Uneori cand ma trezesc din vis nu-mi mai aduc aminte decat fragmente din el. Unele vise se repeta ciclic. Cum ar fi ultimul, in care visez ca lucrez la o versiune noua de spectacol cu oameni necunoscuti, unde publicul este la inceput legat la ochi. Cum a fost in dreams.land, insa total diferit. Pare o nebunie, insa cred ca-mi place tare ideea asta. Cred ca ar fi o experienta noua si pentru mine si pentru participanti. Va fi cu siguranta ceva nou sa conduc un atelier intensiv de dans contemporan in care sa reconstruiesc o piesa mai veche. Daca te intereseaza propunerea de a descoperi dansul contemporan din interior si de a lucra cu visele tale si ale altora, vino si tu la atelierul corpuri, vise si dans contemporan." - Cosmin Manolescu

Atelier de dans contemporanFoto: Centrul National al Dansului

Atelierul condus de coregraful Cosmin Manolescu la Centrul National al Dansului este deschis in egala masura publicului si artistilor interesati, indiferent de domeniul artistic. Pe parcursul atelierului, participantii isi vor descoperi corpul, vor lucra cu ochii inchisi individual sau in grup si vor experimenta diferite constructii coregrafice pornind de la vise personale si de la unele din temele spectacolului “dreams.land” realizat de Cosmin Manolescu in 2007 la Luxemburg in cadrul programului “Luxemburg - Sibiu Capitala Culturala Europeana 2007”.

Atelierul va avea loc zilnic, in perioada 4 – 8 mai, ora 19.00 – 21.30 si 9 mai, ora 15.00 – 18.00 la Centrul National al Dansului, sala Stere Popescu.

Atelierul va cuprinde recontructia unuia dintre momentele spectacolului dreams.land si prezentarea lui in fata publicului in data de 9 mai, ora 18.00.

Pretul atelierului este de 250 lei, inscrierea se face la adresa cursuri@cndb.ro.

Taxa se achita online pe https://www.tomtix.ro/evenimente/519-corpuri-vise-i-dans-contemporan-atelier-intensiv sau la Sala Stere Popescu, inainte de inceperea atelierului, in limita locurilor ramase disponibile. Numarul minim de participanti este de 10 persoane, iar data limita de inscriere este 30 aprilie.

Fiecare participant este invitat sa aduca la atelier o masca, se precizeaza in comunicatul remis Hotnews.ro.

www.cndb.ro