Liceeni pasionati de teatru sunt asteptati si anul acesta la Alexandria, la cea de-a zecea editie a Festivalului National de Teatru Tanar Ideo Ideis, care va avea loc in perioada 1-9 august 2015. Echipa Ideo Ideis a dat startul preselectiei pentru sectiunea "Spectacole de teatru tanar", din cadrul celei de-a X-a editii a festivalului. Pana la 1 iunie, trupele de liceeni din toata tara, care isi doresc sa joace in aceasta vara pe scena Ideo Ideis, se pot inscrie pe . Toate detaliile necesare inscrierii sunt disponibile in Ghidul Trupelor Aplicante.

Au inceput inscrierile pentru Ideo IdeisFoto: Ideo Ideis

Trupele finaliste vor fi stabilite de catre comitetul de selectie al festivalului, format din: Andreea Bortun (scenarist, co-presedinte IDEO IDEIS), Alexandru Ion (actor, co-presedinte IDEO IDEIS), Lavinia Cioaca (scenarist, co-director IDEO IDEIS), Carmen Dumitrescu (manager cultural, co-director IDEO IDEIS), Ana Teodorescu (teatrolog, coordonator artistic IDEO IDEIS), Liviu Romanescu (actor, executiv artistic IDEO IDEIS), Mircea Postelnicu (actor, membru fondator IDEO IDEIS), Sabina Branduse (actrita, coordonator al departamentului relatii trupe IDEO IDEIS).

La finalul perioadei de inscriere, 9 trupe vor fi selectate pentru a participa la cea de-a X-a editie a festivalului si vor juca pe scena Casei de Cultura, alaturi de trupa castigatoare a festivalului "Pauza de teatru" din Alexandria, in fata a peste 400 de spectatori si a mentorilor Catalin Stefanescu, Medeea Marinescu, Andi Vasluianu, Marius Manole si Vlad Zamfirescu.

"Anul acesta, luna august o sa ne gaseasca, ca de obicei, in Alexandria, alaturi de toti acesti liceeni extraordinari, alaturi de mentori, traineri si comunitatea din Alexandria. Pe langa aniversarea celor 10 ani in care, impreuna, am construit unul dintre festivalurile culturale simbol ale Romaniei, 10 ani in care ne-am asumat o misiune pe care multi o credeau prea mare, aceea de a oferi liceenilor un proiect de educatie alternativa prin arta, vom avea prilejul sa celebram si prima zi de IDEO IDEIS: 6 august, o zi care aduna laolalta visele, temerile si entuziasmul unui grup de adolescenti care in 2006 inca nu constientiza ce incepuse. Va asteptam si anul acesta la Alexandria, cu noi vise, noi temeri si chiar mai mult entuziasm."- Andreea Bortun, co-presedinte Ideo Ideis.

Urmariti noutati despre editia a X-a IDEO IDEIS pe www.ideoideis.ro si https://www.facebook.com/ideoideis.

IDEO IDEIS este un festival de teatru dedicat procesului de educatie alternativa prin arta pentru liceenii din Romania. Structura festivalului include noua sectiuni: Spectacolele de teatru tanar, Atelierele de teatru tanar, Atelierele de maiestrie, Formare de formatori - ateliere dedicate trainerilor si coordonatorilor de trupe, Spectacole invitate, Cinemateca tarzie, Seara Povestitorilor, Masterclass-urile IDEO IDEIS si evenimente conexe.