Print
YM
E-mail
Mai mare|Mai mic

Festivalul International de Teatru Scolar in limba spaniola la Bucuresti

de Raúl Costa     HotNews.ro
Miercuri, 22 aprilie 2015, 17:04 Actualitate | Cultură

Ambasada Spaniei în România prin intermediul Biroului Ataat Învăţământ, Ministerul Educaiei i Cercetrii tiinifice din România i Primria Municipiului Bucureti, au plcerea de a v comunica faptul c în perioada 23-27 aprilie 2015, va avea loc în Bucureti cea de-a XXIIa ediie a Festivalului Internaional de Teatru colar în Limba Spaniol.

Inaugurarea va avea loc la orele 10:00, pe data de 23 aprilie 2015, la Teatrul Odeon din Bucureti, în prezena Excelenei Sale Ambasadorul Spaniei la Bucureti, Domnul Ramiro Fernández Bachiller; al Subsecretarului de Stat din Ministerul Educaiei i Cercetrii tiinifice, Doamna Liliana Preoteasa; al Directorului General de Formare Profesional din Ministerul Educaiei, Culturii i Sportului din Spania, Domnul Ángel de Miguel Casas; al Directorului General de Educaie i Învăţare pe tot parcursul vieii, Doamna Tania Irimia; al Directorului Executiv al Direciei de Cultur, Educaie i Turism al Primriei Municipiului Bucureti, Domnul Emanuel Alecsandru Papagheorghiu; i al Directorului Centrului de Proiecte i Programe Educative i Sportive din Bucureti, Domnul Florin Diaconescu. Confirmarea prezenei autorităţilor va avea loc la o dat posterioar acestui comunicat.

Obiectivul principal al acestei activităţi este acela de a potenia interesul elevilor faţă de limba, cultura i civilizaia spaniol prin intermediul activităţilor teatrale, activitate ce contribuie, de asemenea, la relaionarea tinerilor prezeni, la consolidarea muncii în echip i si la îmbuntăţirea mijloacelor de comunicare într-o limb de circulaie internaional. În cele din urm, prin intermediul imbuntăţirii diciei, a capacităţii de comunicare verbal si non verbal elevii participani în cadrul acestui Festival vor utiliza teatrul ca form artistic de comunicare dar i ca instrument de învăţare al limbii spaniole.

Participarea la Festivalul Internaional de Teatru colar în Limba Spaniol va permite schimbul artistic, ludic dar i crearea de noi relaii de prietenie între elevii seciilor bilingve din ţări precum: Bulgaria, Slovacia, Cehia, Ungaria, Polonia, România i Rusia.


Astra Film Festival 2016

VIDEO INTERVIU Ileana Birsan, critic de film: Daca nu ai un anumit background, toate filmele non-comerciale o sa ti se para de neinteles sau proaste

Criticul de film Ileana Birsan a discutat in cadrul unui interviu despre publicul cinefil din Romania, industria de filme documentare, dar si despre fimele romanesti aflate in competitie anul acesta la Festivalul de Film Astra. "Finantarea filmelor documentare… subfinantarea, mai bine zis, este o problema foarte reala si asta impiedica foarte mult intentia, curajul si motivatia documentaristilor de a se apuca sa faca un film documentar."
215 vizualizari

ESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Sâmbătă