Viata incepe vineri, romanul Ioanei Parvulescu distins cu Premiul Uniunii Europene pentru literatura, a aparut de curand la Editura Typotext din Budapesta in traducerea Gabriellei Koszta. Editia in limba maghiara a bestsellerului Viata incepe vineri, Az élet pénteken kezdödik, va fi lansata la sfarsitul acestei saptamani la Festivalul International al Cartii de la Budapesta, la standul Romaniei, informeaza editura Humanitas.

Viata incepe vineri, editia in limba maghiaraFoto: Humanitas

Laudat de critica literara si extrem de bine primit de public, romanul Ioanei Parvulescu a aparut in deja in limba suedeza si este in curs de publicare in engleza, franceza, bulgara, sarba, croata, macedoneana si albaneza.

„Viata incepe vineri e o carte care poate fi citita ca roman politist, roman fantastic pe tema calatoriilor in timp sau roman istoric, dar cititorul va fi enorm castigat daca va uita de toate aceste categorii si-o va vedea pur si simplu ca pe o lume vie, plina de poezie si adevar, cum sunt toate scrierile care inseamna ceva in literatura lumii.“ — Mircea Cartarescu