100 de producători, meșteri, artizani și colecționari or fi prezenti de vineri până duminică, în perioada 24-26 aprilie, să sărbătorească, împreună cu vizitatorii, primăvara la Târgul lui Prier, o nouă ediție a Pieței Țărănești deschisa in curtea interioară a Muzeului Național al Țăranului Român (Monetariei 3).

Targ de PrierFoto: Muzeul Taranului Roman

Cum cere tradiția la Piața Țărănească veți putea lua pe degustate fel de fel de cofeturi și plăcinte, cozonaci, kürtős kalács și langoși, poale-n brâu și doboș, turtă dulce și covrigi, ciocolată de casă și prăjituri tradiționale, brânzeturi și afumături, dulcețuri și zacuști, miere și produse apicole, verdețuri de sezon, flori, magiun de Topoloveni la preț special și produsele Topoloveana fără zahăr, cornete boierești și babic tătăresc, dar și preparate la fața locului de gospodine pricepute din Dâmbovița.

Le stau alături meșteri populari și artizani din toate zonele țării cu: icoane, ii, port țărănesc, țesături, podoabe, cosmetice naturale, ceramică, bijuterii realizate din diferite materiale, brâie și covoare, obiecte decorative din sticlă sau metal, tablouri și fel de fel de obiecte realizate manual.

Vor fi prezenti la targ si colecționarii pe care ii gasiti, în curtea din spate cu: mobilier țărănesc, ii, vâlnice și ștergare, oale, porțelanuri și carte veche, monede, cărți poștale și multe altele.

Prier, denumirea populara a lunii aprilie, provine de la verbul “a prii” și înseamnă timp prielnic pentru semănături, ori lucrări în gospodărie.

În timpurile vechi, la sate, în luna lui „Prier” se continuau semănăturile și arăturile începute în luna martie. Tot în această perioadă câmpul se închidea, ceea ce însemna că oile și vitele nu mai aveau voie să pască libere. Prin urmare se începea formatul turmelor și se tundeau oile care urmau să urce la munte. Ciobanii aveau ca obligație reparatul stânelor și al țarcurilor pentru animalele ce aveau sa le primească.

Targul de Prier este deschis de la ora 10 la 18 și intrarea este liberă, anunta siteul muzeului.