Tinerimea Romana prezinta concertul "Ceaikovski in love"

de D.S.     HotNews.ro
Luni, 20 aprilie 2015, 12:56 Actualitate | Cultură

Ceaikovski in love
Foto: Afis concert
Orchestra Română de Tineret dirijată de Cristian Mandeal sustine un concert-eveniment duminica 26 aprilie, de la ora 19.00, la Ateneul Roman. Potrivit Centrului Naţional de Artă „Tinerimea Română”, organizatorul evenimentului, program al serii are în centru trei celebre lucrări simfonice compuse de Ceaikovski după scrieri ale lui William Shakespeare – poemele simfonice Furtuna şi Francesca da Rimini şi uvertura-fantezie Romeo şi Julieta.

Muzica lucrărilor orchestrale de Ceaikovski reflectă întotdeauna preocuparea acestuia pentru adevărul expresiei, pentru sinceritate şi pentru exprimarea pasiunilor cu acea sensibilitate specifică epocii romantice. Ceaikovski şi lungile sale melodii caracteristice, temele ample, pline de sentiment revin în toate cele trei piese selecţionate pentru acest concert de Cristian Mandeal şi Orchestra Română de Tineret.

Gazdele serii vor surprinde publicul în deschiderea serii cu prezenţa unor soliști de top mondial, care vor interpreta trei lucrări pentru instrumente de percuţie cu acompaniament de orchestră.

Acest concert este inclus la rândul lui în Festivalul Internaţional de Percuţie, în cadrul căruia pe 25 aprilie va cânta şi percuţionistul Peter Sadlo, unul dintre muzicienii foarte apreciaţi de Sergiu Celibidache, care a creat una dintre cele mai puternice şcoli de percuţie din Europa. În acelaşi context, va concerta şi cvartetul Wave condus de Bogdan Băcanu, care va evolua în diferite formule în cele două seri ale festivlaului.

La Palatul Tinerimea Română, Cvartetul Wave va susţine un workshop pentru tinerii percuţionişti din România, joi, 23 aprilie, de la ora 17, iar Emmanuel Séjourné şi Peter Sadlo vor susţine un alt workshop vineri, 24 aprilie, de la ora 17.

Cea mai cunoscută firmă producătoare de instrumente de percuţie vine la Bucureşti cu prilejul Festivalului Internaţional de Percuţie şi lansează un model nou de marimbă, ce va purta numele muzicianului român Bogdan Băcanu, care va cânta pentru prima dată pe acest instrument în premieră mondială la Bucureşti.

Firma Adams este partenerul principal al Orchestrei Române de Tineret şi a oferit şi cu alte ocazii instrumente de percuţie de mare performanţă orchestrei. Cu această ocazie vor fi prezentate în premieră mondială Concertul pentru marimbă şi orchestră de Emmanuel Séjourné (care va fi prezent în program şi cu interpretarea propriului concert pentru vibrafon şi orchestră). Cele trei lucrări de percuţie prezentate în prima parte a serii vor reprezenta totodată şi trei premiere româneşti.

Programul concertului din 26 aprilie 2015: „Ceaikovski in love”
Orchestra Română de Tineret
Dirijor : Cristian Mandeal
 
Keiko Abe - „Prism Rhapsody“ pentru Duo Marimba si orchestră - primă audiţie românească
Solişti : Emiko Uchiyama şi Vladimir Petrov

Emmanuel Séjourné - Concert pentru vibrafon şi orchestră
Solist : Emmanuel Séjourné

Akira Ifukube - „Lauda Concertata“ - concert pentru marimbă şi orchestră
Solist : Bogdan Băcanu

***
„Ceaikovski in love”

Ceaikovski - poemul simfonic „Furtuna” , op. 18
Ceaikovski - poemul simfonic „Francesca da Rimini” , 32
Ceaikovski – uvertura-fantezie „Romeo şi Julieta”

Biletele sunt disponibile pe www.bilete.ro, în oficiile Poştei Române, în Magazinele Inmedio semnalizate “Bilete.ro”, în Magazinele Germanos şi la Casa de Bilete a Ateneului Român.


Citeste mai multe despre   [P] 1000 inseamna mai mult decat un numar

Angajatii sunt resursa cea mai importanta in orice companie, iar in cazul unui business de servicii, succesul se bazeaza pe resurse umane competente si implicate, care aduc plus valoare in relatia cu clientii. Societe Generale European Business Services, centrul care ofera servicii profesionale cu valoare adaugata in domenii precum finante, achizitii, resurse umane, KYC (Know Your Customers) si servicii de IT pentru grupul Societe Generale, a ajuns la pragul de 1000 de angajati in doar 6 ani de la infiintare.

261 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS
SONDAJ Este invatamantul profesional o solutie pentru lipsa fortei de munca calificate pe piata din Romania?

SONDAJ Este invatamantul profesional o solutie pentru lipsa fortei de munca calificate pe piata din Romania?

Invatamantul profesional a fost vazut in Romania ca o optiune care nu iti ofera foarte multe perspective de viitor. Astfel, foarte multi parinti si elevi prefera calea liceului si apoi a unei facultati care, de cele mai multe ori, produce someri pe banda rulanta.
(Sondaj sustinut de Asociatia Nationala a Industriei Textilelor din Romania)
1. Sunteti pro sau contra invatamantului profesional din Romania?
(Un singur răspuns posibil)
 • Pro - mi se pare o alternativa buna
 • Contra - nu iti ofera prea multe posibilitati profesionale pe piata muncii
 • Nu ma intereseaza, oricum voi trai pe banii parintilor
2. Considerati ca scoala profesionala ar putea fi o solutie pe termen mediu si lung pentru reducerea somajului?
(Un singur răspuns posibil)
 • Da
 • Nu
 • Nu stiu, nu ma intereseaza
3. Considerati viabila alegerea unei scoli profesionale in detrimentul unui liceu, mai ales in zonele unde economia nu este foarte diversificata?
(Un singur răspuns posibil)
 • Da
 • Nu
 • Nu stiu, nu ma intereseaza
4. Credeti ca este mai utila o scoala profesionala axata pe domenii unde exista o lipsa acuta de personal calificat sau o universitate care produce pe banda rulanta absolventi intr-un domeniu fara cautare pe piata muncii?
(Un singur răspuns posibil)
 • O scoala profesionala - sanse mai mari de angajare
 • Universitatea ramane universitate - diploma e importanta
 • Nu stiu, nu ma intereseaza


Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Sâmbătă