Expozitia "Capodopere ale artei grafice. Henri Matisse", in premiera, in Romania

de D.S.     HotNews.ro
Joi, 9 aprilie 2015, 17:39 Actualitate | Cultură

Expoziţia "Capodopere ale artei grafice. Henri Matisse" este prezentată în premieră în România, la Palatul Noblesse (Str. Sfintilor 7) şi poate fi vizitată până pe 7 iunie, au anunţat miercuri organizatorii români, într-o conferinţă de presă.

Potrivit Agerpres, aceasta este prima expoziţie din România semnată de Henri Matisse, formată din 83 de lucrări de litografie aduse în ţară prin intermediul Asociaţiei Culturale Noblesse.

Unele dintre lucrările expuse au fost prezentate în diferite mari muzee ale lumii. Litografiile sunt realizate de către artist în perioada 1945- 1950.

"Prin această expoziţie asistăm la un spectacol ce ne poartă pe traseul urmat de artist în căutarea fericirii şi a creativităţii. Expoziţia îşi propune să arate şi latura hotărâtă a artistului care, deşi înfruntă greutăţi fiind forţat să se retragă la Nisa din cauza celui De-Al II-lea Război Mondial, dar şi pentru că este bolnav de cancer, a reuşit să înflorească în fiecare zi continuând să impresioneze şi astăziâ" declară Adela Mara, director cultural al Asociaţiei Culturale Noblesse, citată în comunicat.

Expoziţia poate fi vizitată în timpul săptămânii între 10,00 şi 19,00 în baza unei progrămari telefonice, iar preţul unui bilet este de 45 de lei.

De asemenea, pentru a marca prezenţa acestor lucrări, în fiecare sâmbătă la Palatul Noblesse se va organiza "Rendez-vous cocktail avec Henri Matisse" la care vizitatorii vor putea gusta delicii culinare, vor beneficia de un tur privat al palatului şi al expoziţiei, iar preţul unui bilet va fi de 90 de lei.


Citeste mai multe despre   
[P] Camera Consultantilor Fiscali organizeaza examen de atribuire a calitatii de consultant fiscal sau de consultant fiscal asistent in Bucuresti, in data de 4 noiembrie 2017

Camera Consultantilor Fiscali este organizatia profesionala de utilitate publica care coordoneaza activitatea de consultanta fiscala din Romania si are in evidenta peste 5.500 de membri la nivel national. Inscrierile la examen se fac in perioada 2 octombrie 2017 - 20 octombrie 2017 pe site-ul http://www.ccfiscali.ro/.

1206 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Miercuri