Baritonii Sebastian Catană și Ionuț Pascu vor evolua in rolurile principale din opera Nabucco de Giuseppe Verdi, pe scena Operei din Tel Aviv. Alaturi de cei doi din distributie face parte si mezzo soprana Roxana Constantinescu, în rolul Fenena. Alaturi de artistii romani din distributia internationala a spectacolului mai fac parte artiști din Italia, Coreea, Rusia, Portugalia, Ucraina și Israel, informeaza ICR Tel Aviv.

Spectacolul este regizat de Stefano Mazzonis di Pralafera (Italia/Belgia), decorurile sunt proiectate de scenograful Alexandre Heyraud (Franța), iar costumele sunt create de Fernand Ruiz (Spania). Spectacolul este dirijat de Daniel Oren (Israel) și Francesco Ivan Ciampa (Italia).

Spectacolul va avea 14 reprezentații în perioada 7-26 aprilie 2015.

Baritonul Sebastian Catană este unul dintre cei mai buni interpreți de operă ai generației sale. Dintre colaborările sale recente amintim Opera din Paris, Royal Opera House Covent Garden, Opera din Leipzig, Washington Concert Opera și multe alte scene internaționale. A participat la Festivaluri de muzică importante, cum ar fi Dortmund Musikfestival sau Macau Music Festival. A debutat în Statele Unite ale Americii în 2001 la Carnegie Hall cu Opera Orchestra of New York, iar de atunci colaborează constant cu Washington Concert Opera și Opera Company of Philadelphia. De asemenea, Sebastian Catană este o preznță constantă pe scene din Franța, Italia, Austria, Germania și Coreea de Sud.

Baritonul Ionuț Pascu a absolvit cursurile Universității de Muzică din București (specializarea canto) și cursurile Conservatorului „G. Verdi“ din Milano (specializarea artă şi tehnică dirijorală). Şi-a început cariera artistică la Opera din Constanța interpretând roluri în „Don Giovanni” de Wolfgang Amadeus Mozart și „La bohème” (Marcello) de Giacomo Puccini. De asemenea, a fost distribuit în diverse roluri în „Il Trovatore” (Count di Luna), „Le nozze di Figaro” (Figaro), „Madame Butterfly” (Sharpless), „Cavalleria Rusticana” (Alfio) și „Carmen” (Escamillo) precum și în „Die Fledermaus” (Dr. Falke, Eisenstein), „Die Zauberflöte” (Papageno) și „Das Land des Lächelns" (Gustl). A făcut numeroase turnee în Olanda, Germania, Coreea de Sud, Italia, Macedonia, Ungaria și Slovenia. Ionuţ Pascu a colaborat, printre altele, cu Opera din Sydney şi cu Scala din Milano. Ionuţ Pascu a colaborat cu Opera Naţională Israeliană pentru producţiile internaţionale Traviata, La bohème, Lucia di Lammermoor, Pagliacci, Cavalleria Rusticana.