Turneu literar al scriitorului Marin Malaicu-Hondrari in Polonia

de D.S.     HotNews.ro
Marţi, 7 aprilie 2015, 13:43 Actualitate | Cultură

O nouă carte românească va fi lansata pe piața literară poloneză: volumul Apropierea de Marin Mălaicu-Hondrari, tradus în limba polonă de Dominik Małeckisi aparut recent la editura Książkowe Klimaty. Scriitorul și traducătorul vor participa la trei evenimente de lansare a volumului, în perioada 8-10 aprilie, la Poznań, Wrocław și Cracovia.

Potrivit ICR Varșovia programul lansărilor va fi urmatorul:
8 aprilie, ora 19.00 – lansare la librăria Bookowski din Poznań, moderator Arkadiusz Żychliński
9 aprilie – ora 18.30 – lansare la librăria Tajne Komplety din Wrocław, moderator Patrycja Spychalska
10 aprilie – ora 19.00 – lansare la librăria De Revolutionibus Books&Cafe din Cracovia, moderator Tomasz Charnas

Książkowe Klimaty este o tânără editură poloneză, înființată în 2013, la Wrocław, al cărei scop principal este descoperirea și publicarea unor volume și autori necunoscuți pe piața poloneză. Prin scriitorii traduși și publicați, editura a primit deja distincții literare prestigioase în Polonia, printre care Premiul Literar al Europei Centrale ANGELUS – cel mai important premiu în domeniul creației de proză, tradusă în limba polonă.

Prin cartea semnată de Marin Mălaicu-Hondrari, editura a inițiat o serie de proză românească, intitulată „Rumuńskie klimaty” (Climate românești). Ea va continua prin publicarea Cărții șoaptelor de Varujan Vosganian și Nostalgiei, de Mircea Cărtărescu.

Marin Mălaicu-Hondrari s-a născut la 29 ianuarie 1971, în Sângeorz-Băi. A mai publicat cărțile Zborul femeii pe deasupra bărbatului (poeme, Eikon, 2004, Premiul Uniunii Scriitorilor, filiala Cluj), Cartea tuturor intențiilor (roman, ediția I, Vinea, 2006, ediţia a II-a, Cartea Românească, 2008), La două zile distanță (poeme, Charmides, Bistrița, 2011; premiul revistelor Poesis International și Transilvania) și Lunetistul (roman, Polirom, 2013; Premiul pentru Literatură al orașului Bistrița, 2013). A scris în colaborare cu regizorul Tudor Giurgiu scenariul după romanul Apropierea. Mălaicu-Hondrari este, de asemenea, un traducător apreciat din limba spaniolă, printre tălmăcirile lui numărându-se volume de Mario Vargas Llosa, Luis Landero, Enrique Nogueras, Care Santos.
Romanul Apropierea a fost nominalizat la Premiile Radio România Cultural (2011) și a fost finalist la Premiile Observator Cultural (2011).

Volumul în limba polonă a apărut cu sprijinul Centrului Național al Cărții din București, prin programul Translation and Publication Support Programme (TPS).


Citeste mai multe despre   
[P] Camera Consultantilor Fiscali organizeaza examen de atribuire a calitatii de consultant fiscal sau de consultant fiscal asistent in Bucuresti, in data de 4 noiembrie 2017

Camera Consultantilor Fiscali este organizatia profesionala de utilitate publica care coordoneaza activitatea de consultanta fiscala din Romania si are in evidenta peste 5.500 de membri la nivel national. Inscrierile la examen se fac in perioada 2 octombrie 2017 - 20 octombrie 2017 pe site-ul http://www.ccfiscali.ro/.

221 vizualizari

  • 0 (0 voturi)    
    succes! (Marţi, 7 aprilie 2015, 14:25)

    periscop [utilizator]

    În fine, o veste bună! 100%


Abonare la comentarii cu RSS

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Vineri