La Teatrul National „Radu Stanca” Sibiu au loc în aceste zile repetitii intense pentru avanpremiera spectacolului „Fantoma e aici” de Kōbō Abe, regia Kushida Kazuyoshi (Japonia). Primele două reprezentatii vor avea loc pe 9 si 16 aprilie, incepand cu ora 19:00.

Tema piesei „Fantoma e aici” este iluzia misterioasă a fantomei ce preia interiorul unui om obişnuit şi manipularea cu ajutorul ei pentru crearea de iluzii colective, iluzii ale societăţii. Regizorul Kushida Kazuyoshi propune o formă de de teatru psihologic, plin de mister, dar creează în acelasi timp si o atmosferă de comedie, cu replici satirice la adresa ridicolului unei societăţi extrem de serioase.

“Piesa a fost scrisă de Kōbō Abe acum 50 de ani, dar si în secolul 21, tema este de actualitate. În plus, am ales acest text pentru că e foarte posibil să contină scene care se regăsesc si în România. Fantoma este expresia unor lucruri care nu se văd, dar care pun în miscare lumea si societatea în care trăim. Economia, internetul – sunt mecanisme formate din lucruri invizibile, intangibile, dar care ne influentează viata”, declară regizorul.

Scenografia spectacolului este semnată de Dragoş Buhagiar, iar muzica este compusă de Vasile Şirli. Din distribuţie fac parte actorii Constantin Chiriac, Marius Turdeanu, Maria Soilică, Mariana Mihu, Ciprian Scurtea, Florin Coșulet, Pali Vecsei, Adrian Matioc, Dan Glasu, Codruța Vasiu, Ioan Paraschiv, Cendana Trifan, Diana Fufezan, Cristina Stoleriu, Serenela Mureșan, Adrian Neacșu, Vlad Robaș.

Din distributia spectacolului 'FANTOMA E AICI ' de Kobo Abe fac parte Constantin Chiriac, Marius Turdeanu, Maria Soilică, Mariana Mihu, Ciprian Scurtea, Florin Coșulet, Pali Vecsei, Adrian Matioc, Dan Glasu, Codruța Vasiu, Ioan Paraschiv, Cendana Trifan, Diana Fufezan, Cristina Stoleriu, Serenela Mureșan, Adrian Neacșu, Vlad Robaș

REGIA: Kushida Kazuyoshi; SCENOGRAFIA: Dragoş Buhagiar; MUZICA: Vasile Șirli; ASISTENT REGIE: Sanda Anastasof; ASISTENT SCENOGRAFIE: Irina Chirilă;

Preţul unui bilet: 20 lei; 15 lei