Romania va fi prezenta la cea de-a doua ediţie a Târgului dedicat cărţii de artă de la Stockholm (Stockholm Art Book Fair), care se va desfăşura între 17 şi 19 aprilie la Spritmuseum. În acest an, organizatorii târgului au selectat drept reprezentant al României platforma PUNCH din Bucureşti.

PUNCH este o platformă de promovare a artiştilor, a micilor edituri specializate în artă, a organizaţiilor şi instituţiilor de profil. Este, de asemenea, librărie online, specializată în teorie şi practici contemporane în artă, fotografie, arhitectură şi design. În cadrul Stockholm Art Book Fair, PUNCH urmează să prezinte o selecţie de publicaţii româneşti de artă recente, dintre care amintim şi Cartea de vizită, album realizat de Fabrik – 72+87, reprezentând o colecţie de 59 cărţi de vizită ce datează din prima parte a secolului XX. Albumul a primit distincţia “Honorary Appreciation” la concursul internațional Best Book Design from All Over the World 2015 de la Leipzig. Din selecţie vor mai face parte şi următoarele titluri: Dear Money, carte bazată pe un proiect inspirat de o lucrare a artistei Marina Albu și concretizat în patruzeci de contribuții ale artiștilor cu care a colaborat Salonul de proiecte, de la momentul înființării lui până în anul 2013, şi Serii. Multiplii. Realisme, un proiect fotografic al artistului român Nicu Ilfoveanu, având ca subiect monumentele publice ridicate în amintirea Primului Război Mondial în mediul rural.

Stockholm Book Art Fair este unul dintre cele mai tinere târguri de carte de artă din Europa, care atrage o selecţie internaţională diversă de editori, distribuitori și librari specializaţi. Târgul se desfăşoară în cadrul Săptămânii Artei de la Stockholm (Stockholm Art Week), fiind una din atracţiile principale în acest context dinamic.

Participarea românească la Târgului dedicat cărţii de artă de la Stockholm este sustinuta de Institutul Cultural Român de la Stockholm.