Lansarea volumului Basme pentru familia mea de Petre Craciun, dedicata aniversarii a 210 ani de la nasterea lui Hans Christian Andersen

de D.S.     HotNews.ro
Miercuri, 1 aprilie 2015, 14:05 Actualitate | Cultură

Lansare carte basme de Petre Craciun
Foto: ICR
Joi, 2 aprilie, ora 17.00, la sediul Institutului Cultural Roman (Aleea Alexandru nr. 38), va avea loc lansarea volumului Basme pentru familia mea de Petre Craciun, Editura Zorio.

Editura Zorio si portalul Literatura Copii aniverseaza in acest an Ziua internationala a cartilor pentru copii, prin lansarea la sediul Institutului Cultural Roman din Bucuresti, a volumului Basme pentru familia mea de Petre Craciun.

La eveniment vor participa: acad. Gheorghe Vladutescu, profesor de filozofie la Facultatea de Filozofie, Universitatea din Bucuresti, acad. Sabina Ispas, folclorist, Director al Institutului de Etnografie si Folclor ”Constantin Brailoiu” al Academiei Romane, scriitorul Victor Gh Stan, presedintele Filialei pentru Copii si Tineret – Uniunea Scriitorilor si dr. Marian Nencescu, Institutul de Filosofie. Va partipa si ilustratorul volumului, artistul Anca Smarandache.Vor fi prezenti, de asemenea, elevi de la mai multe scoli din Capitala, care vor primi din partea editurii Titlul de ”Prieteni ai basmelor si povestilor scrise si nescrise”.

In acest an, Ziua internationala a cartilor pentru copii (care se organizeaza din anul 1967) coincide in mod fericit cu aniversarea a 210 ani de la nasterea lui Hans Christian Andersen, scriitorul danez nascut la 2 aprilie 1805, la Odense, cel care a incantat generatii de copii cu povestiri precum: "Hainele imparatului", "Fetita cu chibrituri", "Ratusca cea urata" sau "Micuta sirena".

Scriitorul  Petre Craciun pregateste pentru perioada urmatoare un nou volum dedicat copiilor: ”Cu Andersen in Regatul Povestilor”, 48 pagini, ilustrat minunat tot de artistul Anca Smarandache, Editura Zorio.

Basme pentru familia mea este al treilea volum de gen publicat de autor, dupa Basme (Editura Zorio 2013), care a primit Premiul Cartea anului pe 2013 din partea Uniunii Scriitorilor din Romania - Filiala pentru Copii si Tineret si Floarea Intelepciunii si Iarba Puterii, 2002, povesti (Marele premiul la Concursul de povesti Ion Creanga, Iasi 1997).

Petre Craciun este membru al Uniunii Scriitorilor din Romania - Filiala pentru Copii si Tineret si initiator al portalului Literatura Copii (www.literaturacopii.ro). A publicat pana acum volumele pentru copii: „Floarea Intelepciunii si Iarba Puterii”, 2002, povesti, ”Taina ghemului de ata”, 2011, versuri, ”Candva ma chema Codita”, 2012, povestiri, "Cruciada pisicilor", versuri, 2013, ”Basme”, 2013, ”Robert cel Cuminte”, roman pentru copii, parinti si bunici, 2014, ”Primul zbor”, poezii pentru copii, 2014, ”Basme pentru familia mea”, 2014, ”Fetita din Floare”, povestire pentru copii, 2014 si ”Cu Mos Craciun in Tara Copiilor Neincrezatori”, 2014.

Accesul la eveniment este liber.


Citeste mai multe despre   [P] ​Accepta provocarea unui business fara hartii! E mai simplu decat crezi               

Activitatile noastre zilnice sunt din ce in ce mai orientate catre mediul electronic si online. Traim intr-un ritm care ne-a impus sa adoptam solutii eficiente si sigure pentru a plati facturi si taxe, a face cumparaturi, a verifica soldurile bancare, etc. Este o practica pe care am ales-o din dorinta de a simplifica lucrurile si pe care multi dintre noi ne dorim sa o regasim si in viata profesionala, unde cautam solutii pentru a depasi constrangerile de timp si spatiu atunci cand trebuie sa obtinem  o aprobare, sa  semnam rapid un contract sau sa accesam un document de la distanta.
312 vizualizari

Abonare la comentarii cu RSS

Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Sâmbătă