Romania participa la Targul International de Carte pentru Copii de la Bologna, 30 martie - 2 aprilie 2015

de D.S.     HotNews.ro
Vineri, 27 martie 2015, 15:20 Actualitate | Cultură

Romania va fi prezenta la Târgul Internațional de Carte pentru Copii de la Bologna, care se va desfășura în perioada 30 martie – 2 aprilie 2015 cu un stand national organizat de Ministerul Culturii. Romania revine la cea mai importantă manifestare la nivel mondial pentru cartea dedicată copiilor, dupa o absenta de doi ani.

Invitatții Ministerului Culturii pentru acest târg de carte sunt autorii Ioan Mihai Cochinescu și Adina Rosetti, ilustratoarele Sidonia Călin și Cristiana Radu și Iulian Pruteanu, redactor-șef al revistei Dacia literară, care va prezenta programul de rezidențe literare al Muzeului Literaturii Române Iași și detalii despre Festivalul Internațional de Literatură și Traducere de la Iași.
Programul evenimentelor care se vor desfășura la standul național (Hala 30, standul A/44) este următorul:

Marţi, 31 martie

·        Ora 14.00
Prezentare „Punguţa cu doi bani” de Ion Creangă, tradusă în în italiană de Bruno Mazzoni. Moderator: Prof. Dan Octavian Cepraga, Università degli Studi di Padova. Participă Iulian Pruteanu şi Amelia Gheorghiţă, Muzeul Literaturii Române Iaşi.
·        Ora 15.00
How to kill the PDF! The case for digitally-engaging textbooks – prezentare Learn Forward.
·        Ora 17.00
Prezentare a programului de burse şi rezidenţe FILIT. Participă Iulian Pruteanu şi Amelia Gheorghiţă, Muzeul Literaturii Române Iaşi.

Miercuri, 1 aprilie
·        Ora 13.00
 „Domnişoara Poimâine şi joaca de-a timpul” de Adina Rosetti şi Cristiana Radu. Prezentare de carte în prezenţa autoarelor.
·        Ora 15.00
Workshop: create your own digital textbook! A simple software for teachers & publishers. – prezentare Learn Forward.
·        Ora 17.00
 “Micul Veneţian” de Ioan Mihai Cochinescu şi Sidonia Călin. Prezentare de carte în prezenţa autorilor.

Editurile care au contribuit cu cărți la expoziția de la standul național sunt: Adenium, Cartea copiilor, Casa Radio, Corint Junior, Curtea Veche, Didactica, Editura Muzeelor Literare, Gama, HAC BD!, Humanitas, Litera,  precum și o serie de titluri selectate de către Uniunea Editorilor din România.


Citeste mai multe despre   
Material sustinut de BCR

VIDEO Antreprenor StartUp Nation: Ce trebuie sa faci pentru a beneficia de cei 200.000 lei disponibili prin programul StartUp Nation si pentru a-ti dezvolta afacerea

Ai primit un acord de acceptare in programul StartUp Nation. Care sunt urmatorii pasi? Cu ce costuri te vei confrunta pentru a te putea folosi de acesti bani? Mai intai trebuie sa pui in practica ideea de business castigatoare, iar apoi sa iti cresti afacerea. Pentru asta ai nevoie, in primul rand, de clienti noi, strategii adaptate la nevoile pietei si de un ochi atintit permanent asupra propriei afaceri si asupra pozitionarii tale in cadrul unei oferte adesea variate.

437 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Miercuri