Debutează ediția a VI a a Concursului Drumul spre celebritate de la Palatul Mogoșoaia, proiect educațional complex organizat de: Primăria Municipiului Bucureşti prin Centrul Cultural Palatele Brâncoveneşti, Asociaţia Culturală “Pro Valores”, Radio România Cultural, Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti şi ExcesMusic.

Drumul spre celebritate, editia a VI-aFoto: Afis

Între 6 și 10 aprilie 2015, în urma preselecțiilor, își vor disputa supremația 26 de tineri muzicieni, împărțiți pe cinci categorii de instrumente: pian, instrumente de suflat, vioară, chitară și violoncel.

Concursul Drumul spre celebritate, este singura confruntare muzicală din România în care rolul tinerilor spectatori – juraţi este determinant și care în afara unor premii în bani, crează reale oportunităţi de afirmare a tinerilor muzicieni, primii trei clasaţi fiind invitaţi să susţină concerte cu Orchestra de Cameră Radio și Ochestra Filarmonicii Paul Constantinescu din Ploiești, recitaluri la Palatul Mogoşoaia şi la Castelul Peleş. Totodată evoluţiile concurenţilor vor fi înregistrate şi difuzate pe frecvenţele naţionale ale Radio România Cultural.

În acest an vor avea loc cinci etape şi o finală, iar printre invitaţii speciali, care au rolul de a introduce tinerii spectatori în fascinanta lume a artei sunetelor, se regăsesc nume importante ale muzicii: pianista Verona Maier, clarinetistul Emil Vișenescu, violonistul Răzvan Stoica, chitaristul Liviu Georgescu și violoncelistul Marin Cazacu.

La cele cinci etape, pe post de spectatori, dar si de jurati şi-au anunțat participarea peste 500 de elevi ai şcolilor şi liceelor bucurestene, care într-o săptămână de şcoală altfel încercă să profite de programul „Să stii mai multe, să fii mai bun!”.

Laureații, care vor fi deciși de un juriu prezidat de Oltea Șerban Pârâu - director al Centrului Cultural Media al Radio România, vor fi prezentați publicului cu ocazia unei gale care va avea loc pe 16 aprilie 2015 la AFI Palace Cotroceni.