Teatrul Ţăndărică din Bucureşti sărbătoreşte, vineri şi sâmbătă, Ziua Internaţională a Teatrului pentru Copii şi Tineret, respectiv Ziua Mondială a Marionetei, printr-un program gândit atât pentru cei mici, cât şi pentru adolescenţi, adulţi şi profesionişti ai scenei.

Potrivit Mediafax, ziua de vineri începe cu spectacolul "Croitoraşul cel viteaz", dedicat copiilor de peste 3 ani. Evenimentul stă sub semnul campaniei "Du un copil la teatru", derulată la nivel mondial de ASSITEJ International (Asociaţia Internaţională a Teatrelor pentru Copii şi Tineret.

Ziua Internaţională a Teatrului pentru Copii şi Tineret continuă, la Ţăndărică, începând cu ora 19.00, cu premiera spectacolului "Adunarea Păsărilor", inspirat din poemul persan omonim al lui Farid Uddin Attar. Spectacol nonverbal pentru adulţi, reluat la aproape 20 de ani de la prima punere în scenă, "Adunarea Păsărilor", în regia lui Cristian Pepino, readuce în actualitate tema căutării unui sens şi a probelor cu care se confruntă, pe acest drum, umanitatea.

Reprezentaţia va fi urmată de lansarea volumului "Păpuşi, regizori, profesori", semnat de muzicianul Dan Bălan, un nume legat de multe dintre spectacolele de succes ale Teatrului de Animaţie Ţăndărică.

Sâmbătă, Teatrul Ţăndărică stă sub semnul Zilei Internaţionale a Marionetei, sărbătoare UNIMA ((Uniunea Internaţională de Teatru de Păpuşi şi Marionete). Cu această ocazie, Ţăndărică propune iubitorilor teatrului de păpuşi o piesă clasică - "Scufiţa Roşie" - adaptarea textului fraţilor Grimm, destinată copiilor de peste 3 ani şi părinţilor acestora. Spectacolul păstrează spiritul poveştii clasice, adăugând însă o serie de detalii ale lumii moderne care aduc o atmosferă veselă, antrenantă, colorată şi muzicală. Scufiţa Roşie este prototipul fetiţei şugubeţe, inimoase, dar uşor neascultătoare.