În ziua de luni, 23 martie, orele 18.00, la Galeria de artă Calea Victoriei 33 (lângă Teatrul Constantin Tănase), pictorul Sorin Adam va vernisa o nouă expozitie personală. Membru al Uniunii Artistilor Plastici-filiala Bucuresti, Sorin Adam are deja un impresionant palmares de expoziţii personale şi de grup atât în România, cât şi în străinătate.

Expozitie Sorin AdamFoto: Afis

Una dintre temele spre care s-a îndreptat în ultimii ani a fost lumea mediteraneană, pictorul realizând compoziţii din Maroc, Egipt, Israel, Grecia. Un alt subiect predilect a fost Istanbulul, ca urmare a stagiilor de cercetare realizate cu sprijinul Institutul Cultural Român din Istanbul. Pentru celebrarea capitalei culturale europene 2010, Istanbul, Sorin Adam a făcut parte dintr-un grup de cinci artişti alături de Mircea Doinaru, Vadim Creţu, Mihai Potcoavă şi Minu Movilă care au realizat o expoziţie de pictură dedicată metropolei de pe Bosfor, vernisată şi în Istanbul şi la Bucureşti, sub coordonarea ICR Istanbul. În 2014 Sorin Adam a avut expoziţii personale care au plasat în centru atenţiei de această dată Occidentul catolic, văzut în peisaje bretone, pariziene şi de pe Valea Loirei.

Sorin Adam este unul dintre artiştii momentului cu o deosebită sensibilitate a culorii şi cu o impresionantă forţă de cuprindere a lumii contemporane, fiind considerat de Vasile Grigore drept „un talentat pictor cu destin de mare artist şi continuator al ilustrilor pictori europeni Gheorghe Petrascu, Nicolae Dărăscu, Corneliu Baba”. În expoziţia care se va putea fi vizitată în următoarele două săptămâni se apleacă de această dată către un joc al peisajelor şi umbrelor în nuanţe de alb, negru şi nisip, aducând o notă diferită în creaţia sa.

Evenimentul este organizat de Asociaţia Butescu Art Studio în parteneriat cu Teatrul de Revistă “Constantin Tănase”.