Muzeul Literaturii Romane Iasi in turneu la Paris

de D.S.     HotNews.ro
Joi, 19 martie 2015, 16:05 Actualitate | Cultură

Muzeul Literaturii Române Iași este prezent la Paris în acest sfârșit de săptămână cu următoarele trei evenimente: expoziţie de fotografii şi afişe din secolul al XIX-lea, prezentare FILIT și lansarea Editurii Muzeelor Literare în cadrul Salonului de Carte de la Paris, se arata in comunicatul remis Hotnews.ro.

EXPOZITIE PARIS
Foto: Muzeul Literaturii Romane Iasi
Vineri, 20 martie 2015, cu începere de la ora 19:30, va avea loc vernisajul expoziției „Artişti români pe scenele europene, artişti europeni pe scenele româneşti” la Maison d’Europe et d’Orient, Paris, în cadrul festivalului european „l'Europe des Théâtres”. Expoziția, realizată cu sprijinul Institutului Cultural Român din Paris, va rămâne în capitala Franței până la data de 3 aprilie 2015 și valorifică patrimoniul MLR Iași.

Expoziția este compusă din afișe și fotografii realizate în atelierele din secolul al XIX-lea din Paris, Berlin, București, Iași (Nadar şi Paul Boyer la Paris, Franz Mandy la Bucureşti, Nestor Heck la Iaşi) etc. Protagoniștii sunt actori români sau străini, unii celebri, cum ar fi Matei Millo sau actrița Sarah Bernhardt. Aceasta din urmă a venit de patru ori în Romania, la București și Iași. Expoziția reuneşte afişe şi fotografii care pun în valoare dimensiunea internaţională a culturii române și a orașului Iași. În secolul al XIX-lea oraşul se bucura de prezenţa unor trupe și actori din alte țări europene, mai ales din Franța și Italia. Spectacolele în limba română coexistau adesea cu spectacolele în limba franceză.

La vernisajul expoziției „Artişti români pe scenele europene, artişti europeni pe scenele româneşti” vor prezenta Anca Maria Buzea (șef serviciu muzee și case memoriale), Monica Salvan (responsabil relații internaționale) și Laura Terente (muzeograf la Colecţia „Istoria Teatrului Românesc”, Muzeul „Mihai Eminescu”).
Editura Muzeelor Literare
Foto: Muzeul Literaturii Romane Iasi

Editura Muzeelor Literare va fi prezentă, de asemenea, la Paris, în cadrul Salonului de Carte de la Paris (20 -23 martie 2015). Astfel, la standul României vor fi expuse cărți ale EML, iar duminică, de la ora 14:30, în cadrul ediției 2015 a Salon du Livre Paris, va avea loc o prezentare a activității Editurii Muzeelor Literare.

Tot duminică, 22 martie, Festivalul Internațional de Literatură și Traducere Iași (FILIT) va fi prezentat publicului străin de la Paris de către Monica Salvan.

FILIT
Foto: Muzeul Literaturii Romane Iasi
Evenimentele Muzeului Literaturii Române Iași la Paris sunt realizate cu sprijinul Institutului Cultural Român, precum și a Maison d’Europe et d’Orient.


Citeste mai multe despre   
[P] Camera Consultantilor Fiscali organizeaza examen de atribuire a calitatii de consultant fiscal sau de consultant fiscal asistent in Bucuresti, in data de 4 noiembrie 2017

Camera Consultantilor Fiscali este organizatia profesionala de utilitate publica care coordoneaza activitatea de consultanta fiscala din Romania si are in evidenta peste 5.500 de membri la nivel national. Inscrierile la examen se fac in perioada 2 octombrie 2017 - 20 octombrie 2017 pe site-ul http://www.ccfiscali.ro/.

236 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version