Astazi, 3 martie 2015, debuteaza inscrierile la cea de a IV-a editie a Galei Industriei de Carte din Romania „Bun de Tipar”. Profesionisti ai cartii – editori, autori, traducatori, graficieni, tipografi, librari, bibliotecari sau specialisti in vinzari, marketing si comunicare – vor avea ocazia sa se bucure de recunoasterea colegilor de breasla si a publicului in aceasta gala dedicata excelentei editoriale.

Gala Industriei de Carte din RomaniaFoto: Headsome Communication

La cea de a patra editie, intra in concurs produsele editoriale ale anului 2014. Sint invitate sa participe toate editurile care sint inregistrate, publica si difuzeaza carte in Romania (inclusiv cele din Republica Moldova care au o filiala in Romania), tipografiile care au sediul in Romania, bibliotecile autohtone, librariile care au sediul pe teritoriul Romaniei, precum si cele online intregistrate ca firme romanesti, plus platformele online dedicate promovarii cartilor.

Inscrierea proiectelor in competitie are loc in perioada 3-29 martie 2015, iar spectacolul de decernare a premiilor este planuit pentru data de joi, 14 mai, incepind cu ora 18.00, evenimentul fiind inregistrat de TVR 1.

„Gala Industriei de Carte din Romania se doreste a fi un mesaj incurajator, pe o piata de carte, precum e cea autohtona, confruntata cu dificultati tot mai pronuntate. Ajuns la cea de a IV a editie, proiectul nostru speram sa convinga definitiv, atit publicul larg dar mai ales profesionistii cartii, de utilitatea si oportunitatea sa. Piata de carte romanesca are nevoie de confirmarea valorii produselor sale si, mai ales, de solidaritatea tuturor celor care contribuie la consolidarea ei.” (Organizatorii)

Din juriul celei de a IV-a editii fac parte: MIRCEA VASILESCU (presedinte) – eseist, critic, istoric literar, jurnalist, profesor dr. al Facultatii de Litere din cadrul Universitatii din Bucuresti, redactor-sef al saptaminalului Dilema Veche; SIMONA KESSLER – agent literar, „Simona Kessler Copyright International Agency”; COSMIN CIOTLOS – critic literar (Romania literara), asistent dr. al Facultatii de Litere a Universitatii din Bucuresti; LUCA NICULESCU – unul dintre cei mai apreciati jurnalisti romani de astazi, redactor-sef al RFI Romania; OANA-VALENTINA SUCIU – lector dr. Facultatea de Stiinte Politice, Universitatea din Bucuresti, membra a echipei ICR; VICTORIA PATRASCU – autoare de carti pentru copii, foarte activa in promovarea lecturii in rindul scolarilor, preocupata sa sustina ilustratia de carte romaneasca; CARMEN APETREI – lector univ. dr, director Departament Grafica al Facultatii de Arte Plastice din cadrul Universitatii Nationale de Arta din Bucuresti; CRISTINA FOARFA – editor coordonator Bookaholic, specialista in comunicare digital si TUDOR CRETU – directorul Bibliotecii Judetene Timis, scriitor.

Calendarul care detaliaza etapele jurizarii, regulamentul, precum si orice alte informatii despre editia din acest an a Galei Industriei de Carte din Romania, pe www.galabundetipar.ro.

Gala „Bun de Tipar” este organizata de Asociatia Headsome Communication si Asociatia Editorilor din Romania (AER) si, in parteneriat cu Asociatia Nationala a Bibliotecarilor si Bibliotecilor Publice din Romania, cu sprijinul Institutului Cultural Roman. Co-producator: TVR 1. Sponsorul principal al evenimentului, la editia din 2015, este Banca Transilvania.

Gala Industriei de Carte din Romania „Bun de Tipar” isi propune sa marcheze reusitele anuale ale industriei editoriale autohtone, scopul evenimentului fiind acela de a atrage atentia publicului asupra celor mai bune produse editoriale romanesti, in contextul in care se vorbeste tot mai mult de o criza a lecturii, a cartii sau a literaturii de calitate.

Profesionisti ai cartii – editori, autori, traducatori, graficieni, tipografi, librari sau bibliotecari – vor avea ocazia sa se bucure de recunoasterea colegilor de breasla si a publicului in aceasta gala dedicata excelentei editoriale.