Artiste fotograf din Europa şi Asia au participat, în premieră, la primul Salon Internaţional de Artă Fotografică intitulat 'Femeia', organizat de Asociaţia Euro Foto Art din Oradea, care urmează să fie vernisat de 8 Martie.

'Noi am hotărât ca, începând din acest an, de fiecare dată să sărbătorim într-un mod deosebit Ziua Internaţională a Femeii. Şi am invitat în concurs doar femeile pasionate de arta fotografică din toate organizaţiile cu care noi avem relaţii, din Europa şi Asia', a precizat, pentru Agerpres, Ştefan Toth, preşedintele Asociaţiei Euro Foto Art.

Pentru prima ediţie a acestui salon, pe adresa de e-mail a asociaţiei au sosit 275 de imagini din China, Croaţia, Serbia, Slovacia, România, Ucraina şi Ungaria, din cele 21 de organizaţii partenere, reprezentând femeia în mai multe genuri ale artei fotografice: portret, socio-fotografie, nuduri, eseuri.

Un juriu internaţional a apreciat şi a selectat lucrările înscrise, codificate, fără să cunoască numele autorilor. În urma jurizării realizate prin internet, au fost acceptate pentru salon 99 de imagini, fiind premiate cele mai valoroase lucrări alb-negru şi color.

Vernisajul şi înmânarea festivă a premiilor vor avea loc, pe 8 martie, la Galeria 'Euro Foto Art', de la ora 11.00. Lucrările acceptate şi premiate se pot viziona şi pe adresa: http://www.eurofotoart.com/events/ro.

Expoziţia este organizată în parteneriat cu Biblioteca judeţeană 'Gheorghe Şincai', sub patronajul Consiliului Judeţean Bihor şi va rămâne la dispoziţia publicului vizitator, cu intrare liberă, până în 24 martie.