Ioan Holender, directorul artistic al Festivalului Internaţional "George Enescu", a declarat, pentru Mediafax, că ediţia de anul acesta a prestigiosului eveniment cultural va fi ultima care va avea loc sub conducerea sa artistică. Ioan Holender nu a dorit să ofere mai multe detalii despre decizia luată.

La rândul său, Mihai Constantinescu, directorul Artexim, organizatorul Festivalului şi Concursului Internaţional "George Enescu", a declarat vineri, pentru Mediafax, că nu au existat conflicte care să ducă la această decizie şi că Ioan Holender a anunţat încă din 2013 că ediţia de anul acesta va fi ultima în care el va fi director artistic.

Întrebat dacă organizatorii Festivalului Enescu s-au gândit la cineva anume care să ocupe această funcţie în anii următori, Mihai Constantinescu a precizat că deocamdată nu a fost luată nicio decizie, însă există mai multe idei.

Mihai Constantinescu a precizat că această decizie a fost luată întotdeauna de către Guvern, cu aprobarea Preşedinţiei României, fiind un proces "mai complicat".

În septembrie 2013, Ioan Holender anunţa că, în urma unei discuţii cu premierul Victor Ponta, acesta i-a solicitat să continue ca director al festivalului, promiţând că va asigura finanţarea acestuia şi în 2015.

Ediţia din 2015 a Festivalului Internaţional "George Enescu" va avea loc între 30 august şi 20 septembrie, la Sala Palatului şi Ateneul Român din Bucureşti, şi va găzdui, timp de 22 de zile, 58 de concerte în săli, precum şi multe alte evenimente în aer liber, în "Piaţa Festivalului", care se va desfăşura între 3 şi 20 septembrie, dar şi în cadrul "Bucureştiului Creativ".