Institutul Cultural Român de la Viena organizeaza marţi, 3 martie, vernisajul expoziţiei de fotografie Fe a artistului Iulian Ignat. Evenimentul va avea loc la ora 19.00 la sediul ICR Viena (Argentinierstrasse 39, 1040 Viena) în prezenţa fotografului.

Fe - Expozitie Iulian Ignat Foto: ICR Viena

Expoziţia cuprinde 22 de fotografii alb-negru, realizate exclusiv prin procedeele fotografice clasice: film, developare, printare în camera obscură. Modelele portretizate provin în cea mai mare parte din lumea artelor: teatru (Ilinca Goia, Delia Nartea), muzică (Petra Acker, Anca Pop), design vestimentar (Andra Andreescu, Codruţa Teslăraşu).

„Nu am căutat să arăt fotografii perfecte cu femei frumoase. Am ales, după jumătate de an de selecţie, 22 de fotografii în alb şi negru care cred că au capacitatea de a deschide o portiţă către viaţa secretă, intimă, a persoanei fotografiate sau a privitorului“ (Iulian Ignat).

Născut în anul 1972 la Bucureşti, Iulian Ignat colaborează din 1994 cu diverse ziare, reviste şi posturi de radio. Din 1998 este redactor şi fotograf al revistei Formula AS, pentru care a semnat ca fotograf mai bine de 80 de coperte. Fotografiile sale au ilustrat albume muzicale precum Grigore Leşe şi aromânii fârşeroţi şi Trei Parale - Bazar II. În perioada 2000 - 2012 a realizat 11 expoziţii personale de fotografie iar în 2011 a participat la expoziţiile de grup: Roşia Montană (Clubul Ţăranului şi sediul Uniunii Arhitecţilor din Bucureşti), Oaşa (împreună cu Părintele Pantelimon, la Muzeul „Franz Binder“ din Sibiu şi Muzeul Ţăranului Român din Bucureşti) şi Lungul drum… (Ateneul Român, Bucureşti şi TIFF 2012, Cluj-Napoca).

Expoziţia Fe poate fi vizitată la sediul Institutului Cultural Român de la Viena în perioada 4-12 martie, de luni până vineri, între orele 10.00 – 18.00. Intrarea este liberă.

Evenimentul este organizat de ICR Viena în colaborare cu Ambasada României la Viena.