Marti, 24 februarie 2015, de la ora 18.00, Aula Bibliotecii Centrale Universitare “Carol I” din Calea Victoriei 88 gazduieste un concert special sustinut de Maxim Belciug, carismaticul artist al chitarei, alaturi de percutionistul Gabriel Balasa. Avand la baza un concept extras din dialectica avangardei artistice a Spaniei, programul anunta pasari in noapte, litere si scantei, infinituri, balete romantice, paduri in flacari, sperante de condamnat la moarte, maini zburand la stele si iarasi pasari, psihopompe. O provocare cel putin interesanta - daca nu o nebunie - pe care afisul o prezinta sub titlul Viva la guitarra loca!.

Viva la guitarra loca!Foto: Institutul Cervantes Bucuresti

“Preocuparea mea pentru un anumit soi de resurectie nu e noua - marturiseste Maxim Belciug vorbind despre demersul sau. Stiu, lucrul acesta s-a mai intamplat, in istoria artelor, in numeroase randuri si forme, dar va rog sa-mi ingaduiti inca un palimpsest. Ma uit in jur si vad ca muzica a ajuns marfa. Trebuie suprimata! Avem nevoie de o muzica noua. Nebuna si ingenua. Precum Joan Miró: vrei sa desenezi un ciocan si-ti iese o ciocanitoare. Asadar, Viva la guitarra loca!”

Concertul de marti, 24 februarie 2015, reprezinta evenimentul de debut al unei noi serii de concerte Viva la guitarra, organizate de INSTITUTUL CERVANTES in parteneriat cu Biblioteca Centrala Universitara “Carol I” si Asociaţia Culturala Kitarodia.

Concertul incepe la ora 18.00 si are loc in Aula BCUB - Corp Fundatie, din Calea Victoriei 88, Bucuresti. Intrarea este libera, informeaza comunicatul remis Hotnews.ro.