Dan Haulica omagiat la Paris

de D.S.     HotNews.ro
Marţi, 10 februarie 2015, 13:42 Actualitate | Cultură

Viaţa şi opera lui Dan Hăulică vor constitui subiectul unei întâlniri cu totul speciale, organizate de ICR Paris în 12 februarie, la ora 19.00, sub titlul "Despre Dan Hăulică cu Lissandra Hăulică şi invitaţii săi". Fiica marelui critic de artă, Lissandra Hăulică, împreuna cu Ilinca Nicodim - Gèze (fiica plasticianului Ion Nicodim), George Banu şi alţi oaspeţi de marcă vor rememora momente din biografia lui Dan Hăulică şi vor discuta aspecte ale vastei sale opere, precum şi ale activităţii sale îndelungate în diplomaţia culturală românească.

Născut în 7 februarie 1932 la Iaşi, Dan Hăulică a făcut studiile liceale şi apoi cele universitare mai întâi, la Iaşi, Facultatea de litere la Iaşi, după care a urmat Facultatea de Istoria Artei la Bucureşti. După absolvirea studiilor a fost conferenţiar şi apoi profesor la Institutul de Arte Plastice 'Nicolae Grigorescu' din Bucureşti.

Din anul 1963 a fost redactor al revistei “Secolul XX”, una din cele mai prestigioase reviste de cultură din ţara noastră înainte de 1989. După 1990 a fost membru în consiliul executiv UNESCO şi ambasador al Delegaţiei Permanente a României la UNESCO, precum şi reprezentant al României pe lângă Uniunea Latină. Spirit enciclopedic, cu o capacitate deosebită în detectarea şi descrierea unor conexiuni şi interferenţe ideatice, Dan Hăulică este autorul multor monografii, studii şi eseuri dedicate marilor artişti ai lumii. S-a stins din viata pe 17 august 2014, la varsta de 82 de ani.

Evenimentul este primul dintr-o serie de şase manifestări programate pe parcursul acestui an, concepute sub titlul "Un artist, o operă", şi dedicate unor personalităţi de origine română care au puternice legături cu Franţa, informeaza comunicatul remis Hotnews.ro.

Seara se va desfasura in sala unde este expozitia Silviei Radu "Un inger in gradina". Ultimul vernisaj al lui Dan Haulica a fost ampla expozitie a Silviei Radu «Gradina cu ingeri».


Citeste mai multe despre   
[P] Camera Consultantilor Fiscali organizeaza examen de atribuire a calitatii de consultant fiscal sau de consultant fiscal asistent in Bucuresti, in data de 4 noiembrie 2017

Camera Consultantilor Fiscali este organizatia profesionala de utilitate publica care coordoneaza activitatea de consultanta fiscala din Romania si are in evidenta peste 5.500 de membri la nivel national. Inscrierile la examen se fac in perioada 2 octombrie 2017 - 20 octombrie 2017 pe site-ul http://www.ccfiscali.ro/.

1547 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Miercuri