In perioada 1 februarie - 1 martie Teatrul Național „Radu Stanca” Sibiu pregateste pentru spectatorii sai un program cu 30 de spectacole: comedii, drame, spectacole politice, tragedii, dans, muzică, povești de dragoste, toate compunand un repertoriu extrem de divers menit sa satisfaca pretentiile publicului.

Asteptandu-l pe GodotFoto: Teatrul Radu Stanca -Sibiu

Punctele de sprijin ale perioadei următoare sunt comediile ce se joacă de ani de zile cu casa închisă: începem luna cu „Take, Ianke și Cadâr” de Victor Ion Popa, regia Dan Glasu (1 februarie) și lista continuă cu titluri puse în scenă de Șerban Puiu: „Încurcă-i drace”, după Ray Cooney, în două seri consecutive (13 și 14 februarie), „Puricele în ureche” de Georges Feydeau (19 februarie) și „Îmi place cum miroși”, după Neil Simon (1 martie).

Cele trei spectacole montate recent de Radu Afrim pe scena TNRS vor avea loc pe 2 februarie - „Tattoo” de Igor Bauersima şi Réjane Desvignes (spectacol în limba germană, cu supratitrare în limba română) și pe 21 - 22 februarie – „Girafe” și „Bizoni”, după Pau Miró.

A doua reprezentație din această stagiune a spectacolului „Așteptându-l pe Godot” de Samuel Beckett, regia Silviu Purcărete, va avea loc pe 3 februarie și va fi urmată de cele mai noi producții ale teatrului: „Oidip”, scenariul original și regia Silviu Purcărete (5 februarie), „Lecția” de Eugène Ionesco, regia Mihai Măniuțiu (6 februarie), „De ce Hecuba?! ” de Matei Vișniec, regia Anca Bradu (8 februarie), „Marat/Sade”, după Peter Weiss, regia Charles Muller (26 februarie). Nu vor lipsi cele două spectacole care ne oferă o imagine asupra României de ieri - „Opinia publică” de Aurel Baranga, regia Theodor Cristian Popescu (15 februarie) și asupra României de astăzi - „Solitaritate” de Gianina Cărbunariu (28 februarie).

Unele dintre cele mai importante titluri din repertoriu revin pe scena TNRS: „Călătoriile lui Gulliver”, exerciții scenice inspirate din opera lui Jonathan Swift, coordonator Silviu Purcărete (4 februarie), „Platonov” de A.P. Cehov, regia Alexandru Dabija (12 februarie), „Nora” de Henrik Ibsen, regia Radu-Alexandru Nica (20 februarie), „Cerere în căsătorie” de A.P. Cehov, regia Robert Raponja (27 februarie) și „Tinerețe fără bătrânețe și viață fără de moarte” de Gavriil Pinte, după basmul omonim de Petre Ispirescu, regia Gavriil Pinte (10 februarie, Secția Germană).

Departamentul de Artă Teatrală al Universității „Lucian Blaga” Sibiu în colaborare cu TNRS pregătește pentru luna februarie două noi spectacole, ce vor avea loc la Studioul Cavas: „Să nu mă părăsești”, o dramatizare după romanul cu același titlu de Kazuo Ishiguro, regia Mădălina Timofte (premiera pe 15 februarie) și „Kathie și hipopotamul”, după Mario Vargas Llosa, regia Larisa Nuțescu (premiera pe 22 februarie).

Gasiti programul complet al spectacolelor pe site-ul www.tnrs.ro .

Biletele au fost puse în vânzare la Agenţia Teatrului din bd. Nicolae Bălcescu nr. 17.

Biletele la spectacolele Teatrului Naţional Radu Stanca Sibiu se pot cumpăra și din rețeaua națională a magazinelor Domo, Germanos, Orange și Vodafone, librăriile Humanitas și Cărturești sau online pe www.eventim.ro . Pentru biletele achiziţionate online se percepe un comision de 10%. De asemenea, biletele pot fi achiziţionate cu 30 de minute înainte de începerea spectacolului, la intrarea în sală, în limita locurilor disponibile.

Pentru spectacolele Teatrului Național „Radu Stanca“ Sibiu nu se pot face rezervări de bilete, locul în sala de spectacol fiind garantat doar prin cumpărarea biletului.