Un tablou pictat de Winston Spencer Churchill (Woodstock 1874 - London 1965), fostul prim-ministru britanic, a fost vandut la licitatia casei Sotheby’s, pentru suma de 1,8 milioane de lire sterline, informeaza BBC. Tabloul reprezinta peisajul pictat în stil impresionist de Churchill, in care se remarca lacul cu peşti de aur al casei familiale a omului de stat din Chartwell, localitate situată în sudul Angliei.

"The Goldfish Pool at Chartwell", de Winston Churchill Foto: BBC

La licitaţia casei Sotheby’s, care a avut loc miercuri, s-au putut licita obiecte lăsate moştenire de fata lui Winston Churchill, Mary Soames. Majoritatea obiectelor scoase la licitaţie au avut legătură cu fostul prim-ministru britanic.

Tabloul în ulei (63.5 x 76 cm), creat in 1935, “The Goldfish Pool at Chartwell”, reprezintă casa familială şi lacul cu peşti de aur din apropiere. Precedentul record de preţ obţinut pentru un tablou pictat de Winston Churchill era deţinut de “Chartwell Landscape with Sheep”, care a fost vândut cu 1 milion de lire sterline, la o licitaţie organizată tot de casa Sotheby’s, în 2007. Conform site-ului casei Sotheby’s, suma obţinută din obiectele vândute la această licitaţie a depăşit 15 milioane de lire sterline.