La Muzeul National de Istorie a Romaniei se deschide pe 19 decembrie o expozitie ce ilustreaza 500 de ani de istorie a armelor si a tehnologiilor militare in spatiul romanesc, european si mediteranean (perioada sec XV-XX). Armele fac parte din civilizatia umana inca de la inceputurile sale si ne definesc ca specie. Evolutia lor ilustreaza atat progresul tehnologic, cat si puterea de distrugere irationala a omului.

Expozitia Arme din colectia Muzeului National de Istorie a Romaniei prezinta publicului si specialistilor, o selectie semnificativa din patrimoniul bogat al MNIR, de arme albe si de foc din epoca medievala, moderna si contemporana.

Arme din colectia Muzeului National de Istorie a Romaniei releva o epoca din istoria tehnologiilor militare care a fost decisiva nu numai in spatiul romanesc si cel european, dar a avut consecinte si pe plan mondial, fiind caracterizata de generalizarea si continua perfectionare a producerii si prelucrarii otelului, de adoptarea si dezvoltarea de catre europeni a tehnologiei prafului de pusca si a armelor de foc.

Armele fac parte din civilizatia umana inca de la inceputurile sale si ne definesc ca specie. Evolutia lor ilustreaza atat progresul tehnologic, forta creatoare si ingeniozitatea, dragostea de frumos, cat si violenta innascuta si puterea de distrugere irationala a omului. Nascute din nevoia de a suplini modestia mijloacelor fizice de atac si aparare si de procurare a hranei, armele de vanatoare au fost convertite si in mijloace de ucidere a altor oameni, in concurenta cu alte grupuri pentru teritorii sau resurse, pentru a impune idei politice ori religioase, sau au devenit simboluri ale autoritatii politice in cadrul societatii.

Expozitia este deschisa la MNIR in perioada 19 decembrie 2014 ¬ 31 martie 2015 si poate fi vizitata de miercuri pana duminica, in intervalul orar 09.00-17.00.